Революція методів будівництва за технологією цифрової збірки

14 Березня 17Революція методів будівництва за технологією цифрової збірки

Революція методів будівництва за технологією цифрової збірки

На Міжнародному Економічному Форумі 2017 Швейцарська вища технічна школа Цюріха представила власні новітні розробки в галузі ігрових технологій і робототехніки. Національний Центр Професійних Досліджень, Цифрове Виробництво (NCCR Digital Fabrication) представляв професор Бенжамін Ділленбургер, який пояснив, чому цифрова збірка здатна відіграти головну роль у галузі будівництва.

Чому слід впроваджувати технології 3D-друку в архітектуру та будівництво? Це питання ми поставили під час секції IDEAS LAB на тему «Інженерія та Креативність», з якою виступала компанія ETH Zurich на Міжнародному Економічному Форумі в Давосі.

Ремасштабування технології 3D-друку для будівництва

До сьогодні, створюючи прототипи, архітектори використовували технологію переважно 3D-друку. Ділленбургер і його команда зараз ремасштабують 3-D друк для архітектурних додатків:

«У наших дослідженнях ми намагаємося збільшити масштаб процесів друку та впровадити їх в будівництво. Ми працюємо з одним з найбільших 3D-принтерів в світі. Такий принтер здатен надрукувати 4х2х1 метри за 36 годин».

Відвідувачі Міжнародного Економічного Форуму 2017 побачили пристрій на 4.2 терабайт друкованих потужностей, над яким Ділленбургер і його команда працюють на даний момент. Але які реальні переваги 3-D друку для архітектури?

«Ми дедалі частіше стикаємося з підвищенням складності будівельних елементів. Архітектура – це конгломерат систем, кожна з яких вимагає інтеграції. Ми, в свою чергу, прагнемо інтегрувати всі ці різноманітні системи в процесі 3D-друку компонентів. Іншим важливим аспектом є економія матеріалу. Його має бути стільки, скільки потрібно», - підкреслив Ділленбургер.

На даний момент Ділленбургер і його команда працюють над перекриттям для реального будівельного проекту: Цифрова Збірка Секцій для будівлі NEST компанії Empa в Дюбендорфі. Заздалегідь виготовлене перекриття являтиме собою комбінацію 3D-друку з піщаного матеріалу та залізобетону, та буде не тільки світлішим за звичайні бетонні перекриття, але й забезпечуватиме відмінні термічні та акустичні властивості.

Міжнародний Економічний Форум надав Національному Центру Професійних Досліджень, Цифрове Виробництво гарну нагоду продемонструвати власну інновацію науковим та економічним лідерам з усього світу, а для такої організації подібні події є особливо важливими.

Повну промову професора Ділленбургера дивіться тут:

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top