Різниця між українською та зарубіжною стартап-спільнотами

25 Листопада 16Різниця між українською та зарубіжною стартап-спільнотами

Різниця між українською та зарубіжною стартап-спільнотами

Про чергові вагомі досягнення американських і європейських стартапів ми дізнаємося мало не щодня. На жаль, українські проекти пасуть задніх, хоча ідеї вітчизняних стартаперів часто інноваційніші, свіжіші та перспективніші за іноземні.

У світовому досвіді акселераційні програми надають стартапам основну підтримку і допомагають знайти великих галузевих інвесторів. В Україні таких програм лише кілька десятків.

У 2015 році загальна сума інвестицій в українські стартап-проекти склала близько 100 мільйонів доларів, водночас американські стартапи отримали приблизно 60 мільярдів.

Крім того, відсутня якісна законодавча база, яка би регулювала галузь, а підтримки стартап-проектів з боку держави майже немає. Натомість стартапи ЄС отримують значні пільги від держави та вагому фінансову підтримку.

Проте, український ринок все ж зростає. За попередніми даними, зараз є близько 900 зареєстрованих стартапів, а наступного року очікується приріст ще на 500. З'являється більше стартап-батлів, конкурсів, інших програм, спрямованих підтримати проекти, що позитивно позначається на розвитку галузі.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top