Програміст з Білорусі Олег Гальцев вирішив зробити для свого батька-інваліда 3D-друкований протез

13 Жовтня 16Програміст з Білорусі Олег Гальцев вирішив зробити для свого батька-інваліда 3D-друкований протез

Програміст з Білорусі Олег Гальцев вирішив зробити для свого батька-інваліда 3D-друкований протез

Програміст з Білорусі Олег Гальцев вирішив зробити для свого батька-інваліда 3D-друкований протез, який втратив руку близько 20 років тому, функціональний електромеханічний протез. Щоб реалізувати ідею, він використав можливості адитивних технологій.

Для створення якісного протезу досвідчений програміст залучив професіонала в галузі 3D-моделювання та проектування Сергія Ареф'єва. Тандем вийшов більш ніж успішним. Фахівці створили доволі простий за конструкцією пристрій, кінематика якого залежить від обертальних рухів м'язів в області передпліччя. Більшість елементів електромеханічного протеза було надруковано на користувацькому 3D-принтері Flashforge Dreamer. А електронну складову виробу розробляли на базі контролера Arduino Nano.

За словами розробників, собівартість протеза становила $1,5 тисячі, враховуючи витрати на проектування та виготовлення. Для порівняння, аналогічні моделі на ринку коштують близько €30 тисяч.

Тепер батько Олега має якісну заміну втраченій кінцівці. Більше того, кожен бажаючий здатен створити аналогічний протез за технологією білоруських фахівців, оскільки вони виклали всі свої напрацювання у вільний доступ.

 

По матеріалам: 3dtoday.ru

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top