Прийом замовлень на дахи з сонячними пластинами від Tesla офіційно відкрито

11 Травня 17Прийом замовлень на дахи з сонячними пластинами від Tesla офіційно відкрито

Прийом замовлень на дахи з сонячними пластинами від Tesla офіційно відкрито

Компанія Tesla сповістила про старт замовлень на дахи Solar Roof із вбудованими сонячними батареями.

На офіційному сайті виробника опубліковано перші розцінки: для будинку середніх розмірів ціна сонячних панелей складе 21,85 долара за 0,09 м2 без урахування батареї потужністю 14 кВт за ціною 5500 доларів.

У США Solar Roof встановлюватимуть вже влітку. В інших країнах це станеться не раніше наступного року. Ілон Маск зазначив, що незабаром такий дах буде доступним практично в будь-якій країні.

Прийом замовлень на дахи з сонячними пластинами від Tesla офіційно відкрито

На сайті Tesla є калькулятор, який рахує приблизну ціну на таку покрівлю усім охочим. На даний момент є 4 варіанти покриття, але замовити можливо тільки скло (текстуроване та матове). Тосканські пластини та шиферну плитку вироблятимуть у 2018 році.

Solar Roof необов'язково повністю покривати сонячними батареями. Клієнт самостійно визначає кількість пластин відповідно до власних обсягів електроспоживання. Маск стверджує, що за бажанням клієнта в середньому це від 40 до 70% покриття сонячними батареями, хоча 40% – це цілком прийнятно.

Якщо порахувати повну вартість установки Solar Roof, на дах площею 610 м з 40% сонячних панелей і нічним резервним генератором знадобиться 50 000 доларів. Такий дах дорожчий за звичайні, але водночас дешевший за традиційні сонячні батареї. Гарантія необмежена.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top