Рукавички американських винахідників перетворюють мову жестів на звукову

10 Травня 16Рукавички американських винахідників перетворюють мову жестів на звукову

Рукавички американських винахідників перетворюють мову жестів на звукову

Молоді винахідники із США створили спеціальні рукавички для глухонімих, щоб вони без проблем спілкувалися з людьми, які не розуміють мову жестів.

Щоб перевести жести у відповідні звуки, датчики на рукавичках відстежують позиції рук і передають отримані дані на комп'ютер через бездротовий зв'язок. Після того програма зі спеціальними алгоритмами аналізує отриману інформацію, шукає відповідність у базі даних і видає голосову інтерпретацію жестів.

Рукавички американських винахідників перетворюють мову жестів на звукову

Молоді вчені скромно вважають, що вони не перші, хто створив подібний пристрій. Однак версії від інших розробників мають безліч недоліків і не надто зручні для спілкування в режимі реального часу. Скажімо, деякі пристрої дуже масивні та потребують великої кількості датчиків і дротів, інші переводять мову жестів у текст на екрані, який не завжди зручно читати.

А ось рукавички ідеально пасують спілкуванню в повсякденному житті. Їх легко можна покласти до сумки чи до кишені, а ще вони виглядають як стильний аксесуар до окулярів. Крім того, програма працює досить оперативно, тому співрозмовник не чекає занадто довго на трансформацію жестів у відповідні фрази.

Для реалізації своєї ідеї американські винахідники Навід Азоді та Томас Пріор отримали грант у $10 тисяч. Ці гроші допоможуть запустити унікальні рукавички в масове виробництво, завдяки чому глухонімі люди у всьому світі отримають нагоду спілкуватися з тими, хто не володіє їхньою мовою.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top