Хлопець із Дніпропетровська винайшов спосіб отримувати з морських хвиль електрику та питну воду

13 Квітня 16Хлопець із Дніпропетровська винайшов спосіб отримувати з морських хвиль електрику та питну воду

Хлопець із Дніпропетровська винайшов спосіб отримувати з морських хвиль електрику та питну воду

Молодий український винахідник отримав патент на екологічну модульну електростанцію, яка допоможе отримувати електрику з енергії морських хвиль.

Як працює екологічна модульна електростанція?

18-річний випускник Дніпропетровського відділення Малої академії наук Михайло Литовченко, сидячи на узбережжі Азовського моря та спостерігаючи за великими хвилями, придумав, як отримувати екологічну електроенергію. У молодого вченого виникла ідея сконструювати унікальні установки з двома камерами, в яких діють різні сили: в першій – сила Архімеда, у другій – сила тяжіння. Коли на морі здіймається навіть слабкий шторм, прилади перетворюють енергію морської води в електроенергію та питну воду.

Михайло повідомив, що його інноваційним і простим пристроєм вже активно цікавиться багато компаній з Англії, Америки, скандинавських країн, Іспанії та ін. Але наразі немає інвесторів, які б профінансували цю розробку.

Щоб отримати кошти на створення модульної електростанції, талановитий українець вирішив взяти участь в американському конкурсі наукових інновацій Tech-I GIST. Переможця конкурсу за допомогою голосування визначать на сайті 1 травня. У випадку перемоги дніпропетровський вчений отримає $200 тисяч. Цих коштів вистачить для реалізації сміливого проекту.

Застосування електростанції в Україні  

Сам Михайло стверджує, що його електростанція ефективно працюватиме навіть на Азовському морі та в Одесі, оскільки щороку штормове море там розмиває узбережжя, а часом навіть пошкоджує його. Окрім вироблення електрики, установки також служитимуть огороджувальними буями та хвилерізами, що зможе захистити берегову лінію.

Вчений усвідомлює, що спочатку такий спосіб отримання електроенергії буде дорожчим за традиційні методи, однак він переконаний, що повністю екологічна та безпечна електростанція з часом себе виправдає.

Що ж, маємо надію, що новаторська розробка дніпропетровського генія переможе у конкурсі.

 

По матерiалам: tech.obozrevatel.com

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top