Німецька компанія запропонувала обладнати Hyperloop віртуальними вікнами

26 Травня 16Німецька компанія запропонувала обладнати Hyperloop віртуальними вікнами

Німецька компанія запропонувала обладнати Hyperloop віртуальними вікнами

Надшвидкісний вакуумний потяг Hyperloop донедавна вважався одним з утопічних проектів, доки розробники не взялися за його реалізацію. Здавалося, головне питання – як зробити так, щоб капсули мчали зі швидкістю понад 300 км/год, – вже вирішено. Однак у процесі втілення неординарної ідеї Ілона Маска фахівці знову й знову натикалися на дрібні труднощі. Приміром, як забезпечити комфорт пасажирам, які змушені перебувати в зачиненій капсулі без вікон. Німецька компанія RE’FLEKT запропонувала вирішити цю проблему досить оригінальним шляхом – обладнати капсули електронними інтерактивними вікнами.

За задумом її представників, на вікна-екрани у вакуумному потязі виводитимуть відеокартинку подій, що відбуваються потойбіч тунелю. Іншими словами, пасажир у режимі реального часу зможе спостерігати, що відбувається ззовні капсули.

Щоб великі екрани більше були максимально схожі на вікна, розробники запропонували застосувати технологію відслідковування стану голови та очей, щоб корегувати перспективи зображення. Таким чином, людина ніби дивитиметься у справжнє вікно. Якщо пасажирові перешкоджатиме яскраве світло від вікна чи йому набридне слідкувати за швидкоплинним пейзажем, він зможу затемнити екран електронною шторою потрібної щільності.

Представивши концепт електронних вікон, компанія не повідомила, яким чином на них виводитимуться зображення в режимі реального часу. Ймовірно, вздовж усієї порожнистої труби, всередині якої пересуватиметься капсула, закріплять відеокамери. Однак слід очікувати, що таке рішення призведе до суттєвого зростання вартості поїздки надшвидкісним потягом.

Наразі невідомо, чи сподобається ідея електронних вікон Ілону Маску і чи застосують її в дизайні Hyperloop. Але цілком очевидно, що концепт інтерактивних екранів у будь-якому разі знайде свою сферу застосування.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top