Найперспективніші проекти з освоєння Червоної планети

23 Листопада 16Найперспективніші проекти з освоєння Червоної планети

Найперспективніші проекти з освоєння Червоної планети

Освоєння навколоземної орбіти вже не викликає стільки інтересу, як раніше. МКС планують закрити або продати приватному сектору. Нову станцію мають намір створити на орбіті Місяця. Космічні агенції у всьому світі дедалі частіше заявляють про намір спорядити місію на Марс.

Проте, реалізація цих планів залишається під питанням. Давайте розглянемо найперспективніші проекти з освоєння Червоної планети.

На Марс до 2024 року, чи ITS Ілона Маска

Популярний інноватор, голова компаній Tesla, SpaceX і SolarCity Ілон Маск представив проект Interplanetary Transport System (ITS), заявивши, що розробка дасть змогу відрядити першу експедицію на Марс вже у 2022 році. Крайнім терміном проведення місії він назвав 2024 рік.

Метою міжпланетної транспортної системи є доставка колонізаторів і вантажів на четверту планету. Безпосередньо космічний переліт барвисто зображено в презентаційному відеоролику. Водночас Ілон Маск не запропонував варіантів подальших дій. У який спосіб колонізатори мають виживати та облаштовувати свій побут на Марсі, він не пояснював.

Ракетоносій Boeing – фаворит агенції NASA

Корпорації Boeing і Lockheed Martin розробили спільний проект під назвою United Launch Alliance. Після вибуху ракетоносія Falcon 9 від компанії SpaceX саме до їхніх послуг планує звернутися агентство NASA за втіленням своїх космічних програм.

Найперспективніші проекти з освоєння Червоної планети - 1

Насамперед, United Launch Alliance має доставити корабель Orion на Місяць. У подальшому цей ракетоносій повинен допомогти NASA спорядити пілотовану місію на Марс в 30-х роках нинішнього століття.

В Європі лідерство втримує Mars One

Некомерційна організація Mars One з Нідерландів у 2014 році розпочала розробляти посадковий модуль, яким планують доставити волонтерів на четверту планету. Набір добровольців триватиме до 2035 року, після чого вони мають назавжди пов'язати життя з новою планетою.

Найперспективніші проекти з освоєння Червоної планети - 2

Європейська програма більше націлена на освоєння «нового будинку», ніж на доставку колонізаторів. Технічне питання транспортування Mars One ще не вирішила, але вже має більш менш детальний план дій для волонтерів. Їм належить займатися вивченням геології та екзобіології, а також визначити, як марсіанське середовище впливає на живі організми.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top