Човен з сонячними батареями чистить річки від сміття

21 Квітня 17Човен з сонячними батареями чистить річки від сміття

Човен з сонячними батареями чистить річки від сміття

У річках США плаває човен з оригінальною назвою – Mr. Trash Wheel. Назва плавзасобу досить точно відображає його сутність – човен розпочинає рухатися завдяки колесу, а завдання його – збирати сміття. Слід зазначити, що «Містер Сміттєве Колесо» блискуче порається зі своїми обов'язками.

Американський стартап розробив судно для очищення річок ще кілька років тому. За три роки воно зібрало понад дев'ять мільйонів недопалків і півмільйони пластику. Не рахуючи інших відходів. Тільки за останні кілька місяців оригінальний човен виловив 500 тонн усілякого сміття.

Плавзасіб пересувається річкою за течією. Під час штилю чи слабкого потоку вмикається електроколесо, яке заряджається від сонячних батарей. Зібрані відходи потрапляють до спеціального контейнер та згодом вирушають на переробку. На жаль, човен не є автономним. Ним керує бригада людей.

Зараз розробники Mr. Trash Wheel збирають кошти на другий такий самий човен.

Цікаво, що такі плавзасоби створюються не тільки в США, але й в інших країнах. Позаяк, винахідники з Нідерландів тестують у порту Роттердама катер-прибиральник Waste Shark, який за один раз збирає до півтонни сміття. Щоправда, на відміну від човна з колесом він є повністю автономним.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top