Концептуальне відео від Nike демонструє можливості для створення ідеальних кросівок

17 Травня 17Концептуальне відео від Nike демонструє можливості для створення ідеальних кросівок

Концептуальне відео від Nike демонструє можливості для створення ідеальних кросівок

З появою нових технологій відеоролики, що демонструють концепцію розробки, втратили актуальність, а ось відео з діючими інноваціями, не об'єднані раніше в одне рішення, – зовсім інша справа.

У цьому власне полягає суть нового відео, яке спершу випустила компанія Nike, а компанія Dell опублікувала кілька днів тому. На відео видно, як розробники використовують шоломи доповненої реальності на кшталт Meta 2, створюючи кросівки нового покоління.

Бачимо кілька інженерів, які завдяки сенсорному дисплею Dell Canvas і шолому Meta 2 розробляють модель взуття Nike Air Vapormax в доповненій реальності.

Крім цих пристроїв задіяно технологію Ultrahaptics – він через ультразвукові хвилі створює відчуття реального дотику до відтворюваного в повітрі віртуального об'єкту. Отже, розробники отримали нагоду торкатися віртуальних кросівок ще на стадії створення.

Минулого місяця мені пощастило випробувати пристрій Ultrahaptics на конференції VRLA, присвяченій віртуальній реальності, в Лос-Анджелесі. Відтворені відчуття справді виявилися правдивими. Тому все, що ви бачите в ролику, є лише теоретичною можливістю об'єднати ці технології, оскільки раніше їх не задіювали на практиці разом.

Концептуальне відео від Nike демонструє можливості для створення ідеальних кросівок

«На відео продемонстровано не просто концепцію розробки в далекому майбутньому, а реальну на сьогоднішній день можливість втілити ідею, – заявив віце-президент компанії Meta Райан Памплін (Ryan Pamplin). – Все це технічно зроблено завдяки приладам, залишилося лише об'єднати програмне обладнання з апаратним».

Проте, це все ще залишається концепцією, до якої є запитання: «Коли ми нарешті побачимо процес розробки із застосуванням доповненої реальності та ультразвукових хвиль в реальності?»

«Якщо згуртувати потрібних людей в потрібному місці, є шанс стати свідком цієї розробки вже поточного року, – зазначив Памплін. – Ми реально відчули все це та знаємо, чого прагнути».

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top