Компанія Honda продемонструвала роботу системи балансування мотоциклів

20 Січня 17Компанія Honda продемонструвала роботу системи балансування мотоциклів

Компанія Honda продемонструвала роботу системи балансування мотоциклів

Фахівці компанії Honda презентували систему для автоматичного утримання рівноваги, продемонструвавши її роботу на мотоциклі. Завдяки розробці під час пересування на низьких швидкостях мотоциклісти не повинні докладати особливих зусиль для утримання свого транспорту в правильному положенні. Технологія називається Riding Assist, на виставці CES 2017 вона отримала 3 престижних нагороди.

Систему електронного керування контролює комп'ютер, передню вилку повертають сервоприводи замість прямого регулювання поворотів рукоятками керма. Вона вмикається автоматично при переході мотоцикла на низьку швидкість (від 5 км/год і менше). Крім балансування, програма регулює кут нахилу передньої вилки для управління центром тяжіння транспорту. До інших функцій Riding Assist належать утримання рівноваги, коли мотоцикл не рухається, та автоматичне керування їздою під час руху мотоцикла за власником.

Розробка спочатку призначалася для гіроскутера UNI-CUB. Але як продемонстрували фахівці компанії Honda, її можливо адаптувати під інші види транспорту. Представники компанії ще не робили заяв про намір налагодити серійний випуск мотоциклів за системою Riding Assist.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top