Канзас-Сіті cтав розумним містом, запустивши один трамвай з Wi-Fi

19 Вересня 16Канзас-Сіті cтав розумним містом, запустивши один трамвай з Wi-Fi

Канзас-Сіті cтав розумним містом, запустивши один трамвай з Wi-Fi

У травні цього року в Канзас-Сіті запустили безкоштовний трамвай з Wi-Fi. Його маршрут пролягає повз всі великі районні міста. Також, за задумкою влади, він мав стати центром тяжіння ділової і туристичної активності. В підсумку KC Streetcar не лише виконав своє першочергове завдання, але й став каталізатором тих змін, які перетворили Канзас-Сіті на сучасне розумне місто.

Трамвай, що відродив ціле місто

Ще кілька років тому американське місто на західному кордоні штату Міссурі поступово занепадало. Населення виїжджало до приміських районів, громадський транспорт перебував у плачевному стані, а в центрі не було нічого цікавого. Проте, щойно почали прокладати трамвайні шляхи та запустили KC Streetcar вздовж маршруту безкоштовного трамваю, почали з’являтися великі торговельні та бізнес-центри, розважальні комплекси, кінотеатри, ресторани і навіть цілі житлові квартали.

Проїзд розумним транспортним засобом є безкоштовним, що приваблює не лише мешканців міста, а й туристів. З моменту запуску трамвай перевіз вже понад 800 тисяч пасажирів.

Цікаво, що кінцеві зупинки KC Streetcar співпадають з зупинками автобусів Ride KC. Таким чином, запустивши один трамвай, влада міста спромоглася покращити транспортну інфраструктуру міста.

Як Канзас-Сіті перетворився на розумне місто?

Якісний доступ до Інтернету протягом всього шляху трамваю – а це близько 3,2 кілометри – забезпечують понад 300 точок доступу. Природно, що весь регіон за маршрутом трамваю, а це понад 50 міських кварталів, перебуває в зоні безкоштовного під’єднання до Wi-Fi. Це дало змогу владі встановити розумне освітлення та безліч інтерактивних інформаційних стендів. Тобто маршрут розумного трамваю створив smart city-коридор, який пролягає вздовж всього центру міста.

Канзас-Сіті cтав розумним містом, запустивши один трамвай з Wi-Fi

Втілення інновацій коштувало $15 мільйонів. До того ж ці гроші лише частково виділили з міського бюджету, оскільки проект підтримали такі організації, як Cisco, Think Big Partners і Sprint.

Сьогодні можновладці Канзас-Сіті пропонують розробникам і приватним компаніям реалізувати свої проекти саме тут, оскільки в місті є всі умови для втілення нових розробок.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top