Які технології змінили промислове виробництво?

08 Листопада 17Які технології змінили промислове виробництво?

Які технології змінили промислове виробництво?

Нові технологічні рішення впроваджують у багатьох індустріях. Більш масштабно ці тенденції змін торкнулися сфери виробництва. На думку видання Financial Times, ключовими факторами змін стали чотири нововведення, які змінили рабочий процес на заводах і фабриках.

Коботи

Innotech Ukraine: Які технології змінили промислове виробництво? - 1

У порівнянні зі стандартними промисловими роботами, коботи працюють разом з людьми. Вони компактні за розмірами, гнучкі та мобільні. Їх особливість у тому, що вони можуть оволодіти новими навичками, наслідуючи людину. Практично у кожного кобота є камери з програмним забезпеченням, за допомогою яких вони можуть розпізнавати об'єкти навколо себе. Такі роботи підвищують безпеку працівників і сприяють збереженню їхнього здоров'я, оскільки виконують важкі завдання, які повторюються, замість людей.

3D-принтери

Innotech Ukraine: Які технології змінили промислове виробництво? - 2

За допомогою 3D-друку є можливість створювати і маленькі, і великі предмети швидко та дешево. Принципи роботи адитивних технологій – це пошаровий друк певних об'єктів з різних матеріалів. Зараз можна друкувати майже все: побутові товари, тканини, будматеріали, слухові апарати, зубні коронки і навіть справжні житлові будинки.

Цифрові двійники

Такий термін використовують для 3D-моделювання фізичних предметів. Наприклад, замість креслень на папері можна використовувати комп'ютерну графіку або замість дорогих тестувань провести комп'ютерний аналіз. Так можна прорахувати аварійні характеристики або деформацію деталей кінцевого продукту.

Така технологія прискорює процес проектування і робить його дешевшим, оскільки зникає необхідність щодо наслідування моделей.

Відстеження ланцюга поставок

Тепер за допомогою технології відстеження можна дізнатися, на якому етапі доставки знаходиться замовлення: на кораблі, літаку, потязі або на складі. Якщо раніше датчики для відстеження розміщували тільки на транспорті, то тепер їх можна встановити на кожну упаковку товарів. Дані з датчиків обробляються – і людина через Інтернет може стежити за процесом доставки.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top