Штучний інтелект - основний тренд року, що минає

21 Грудня 16Штучний інтелект - основний тренд року, що минає

Штучний інтелект - основний тренд року, що минає

Експерти вважають, що саме розробки в галузі штучного інтелекту сприяють появі нових гідних засобів. У році, що минає, ринок не отримав практично жодного вартісного гаджета, за винятком хіба сонячних окулярів із вбудованою відеокамерою Spectacles від Snapchat. Це сталося через те, що більшіть компаній зосередилися на розробках зі ШІ. Отже, 2016 рік став таким собі підготовчим етапом для реалізації грандіозних проектів.

Практично всі світові IT-лідери ринку казали, що займаються розробками в галузі ШІ. Позаяк Google поділилася інформацією про реалізацію власного проекту DeepMind, Facebook запостив відеоролики з докладним поясненням, як працює ШІ, Microsoft виклала дані про навчання помічників на кшталт Cortana, Amazon запустила новий сервіс для розробників з впровадження в додатки цифрових асистентів.

Експерти кажуть, що такому зміщенню акцентів на користь ШІ сприяли два фактори:

1. Тотальна нестача тямущих розробників, через що їх постійно переманюють з однієї фірми в іншу. Тому лідери ринку мають намір мотивувати програмістів вивчати статистику та ШІ-коди, залучаючи їх високими зарплатами, хорошими умовами та блискучими перспективами. За словами представника Business Insider, щоб влаштуватися на хорошу роботу за кілька років, слід зараз витратити час на вивчення даних про розробки в галузі ШІ, які Microsoft, Facebook і Google активно викладають у вільний доступ.

2. Боротьба за лідерство в галузі хмарних технологій між Amazon, Microsoft і Google. В умовах високої конкуренції компанії потребують сильних розробників, здатних створювати найкраще ПЗ.

Отже, тренд ШІ - це насправді довгострокова стратегія IT-гігантів, спроможна залучити найкращих у світі програмістів та втримати лідируючі позиції на ринку.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top