Інтернет речей і смарт-технології для українського агробізнесу

09 Серпня 16Інтернет речей і смарт-технології для українського агробізнесу

Інтернет речей і смарт-технології для українського агробізнесу

Бюджет України поповнюється на 11% від агропромислового бізнесу. Але цей показник міг би бути значно вищим. Якщо у Франції надходження від галузі становлять 85 млрд доларів, то в Україні лише 30 млрд. І це за умов приблизно однакової площі та кількості населення. Зростання аграрного сектору є можливим у разі застосування інформаційних технологій.

Холдингам ІТ-сервіс просто необхідний для вирішення складних завдань. Втілення рішень IoT – це не розкіш, а необхідність.

Стартап «Агромонітор», учасник IoT-лабораторії «Майкрософт Україна», працює у напрямку підвищення результативності сільського господарства. Він випускає датчики, що дають змогу спостерігати за станом полів. Проект зекономить кошти в сезон збирання врожаю.

Оперативно реагувати на проблеми допомагають сенсори моніторингу в грунті. Оцінюється рівень вологи, що дає змогу вчасно виявити проблему. Сенсори надсилають дані одразу на монітор оператора, і немає потреби гаяти час на дослідження та перевірку грунту. Технологію легко інтегрувати з іншими ІТ-системами.

Вважається, що китайські товари є дешевшими за українські. Але китайці загалом лише копіюють електроніку. Українці ж пропонують недорогі та якісні рішення з якісним програмним забезпеченням у тому числі.

З такою якістю можна успішно представити себе на міжнародному ринку.

Інтернет речей сприяє підвищенню ефективності в аграрній галузі, залучає інвестиції, увагу іноземних партнерів і піднімає статус на міжнародному рівні.

 

 

 

 

 

 

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top