Інтерфейс Materiable змінює форму залежно від дотиків

16 Травня 16Інтерфейс Materiable змінює форму залежно від дотиків

Інтерфейс Materiable змінює форму залежно від дотиків

Інтерфейси дозволяють людині взаємодіяти з різноманітними об'єктами, тому розробники сучасних пристроїв намагаються зробити їх інтуїтивно зрозумілими та максимально чутливими. Фахівці Tangible Media Group представили унікальний тактильний інтерфейс, який здатен реагувати на дотики та змінювати свою форму.

Тактильний інтерфейс реалізували у вигляді матриці, яка складається з блоків, які розробники називають пікселями. Програмне забезпечення пристрою керує його поточним станом. Приміром, у деяких випадках інтерфейс може проявити себе як рідина, а в інших – тверда речовина. Залежно від поточного стану блоки по-різному реагуватимуть на дотики. Окрім того, пікселі здатні не лише відповідати на фізичний вплив ззовні, але й здійснювати тиск у відповідь.

Розробники заявили, що, створюючи матрицю розміром 24 x 24 пікселів, вони намагалися візуалізувати контакт користувача з інтерфейсом. Взаємодіючи з проектором, тактильний інтерфейс зможе імітувати форму різних об'єктів, тварин і навіть процесів. Тому пристрій Materiable використовуватимуть також для образотворчих цілей.

 

Роботу прототипу Materiable могли протестувати різні люди. Багато хто з них заявив, що тактильний інтерфейс дав змогу отримувати значно більше інформації, ніж звичайний візуальний аналог.

На даний момент фахівці Tangible Media Group працюють над підвищенням роздільної здатності матриці та покращенням характеристик пристрою. Якщо систему вдосконалять, то цілком ймовірно, що на базі Materiable буде створено унікальний тактильний монітор.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top