Інновації проникають до оборонної галузі: «Укроборонпром» створює платформу UkrARPA

18 Жовтня 16Інновації проникають до оборонної галузі: «Укроборонпром» створює платформу UkrARPA

Інновації проникають до оборонної галузі: «Укроборонпром» створює платформу UkrARPA

«Укроборонпром» вирішив розвивати передові інноваційні технології, щоб згодом впроваджувати їх в галузь оборонної промисловості. Під час міжнародної виставки «Зброя та безпека 2016» голова концерну Роман Романов оголосив про створення платформи UkrARPA, яка об'єднає розробників, інвесторів, стартапи та військових.

За його словами, UkrARPA стане унікальним майданчиком, який дасть змогу сконцентрувати інноваційні технології, інвестиції, а також відпрацювати механізм обміну та захисту розробок.

Як повідомив на своїй офіційній сторінці в Facebook Президент України Петро Порошенко, UkrARPA – це аналог американської платформи DARPA – Агентства передових оборонних дослідницьких проектів, на базі якого вчені свого часу створили Інтернет.

Цікаво, що керівництво «Укроборонпром» має намір тісно співпрацювати з DARPA. Наприкінці літа цього року колишній голова американського агентства Ентоні Тетер погодився надавати консультації концерну з питань розвитку оборонно-промислового комплексу України. Таким чином, можливо, незабаром UkrARPA дозволить вивести продукти оборонної промисловості нашої країни на міжнародний ринок.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top