«Інфоком» анонсувала перший український безпілотний автомобіль

27 Жовтня 16«Інфоком» анонсувала перший український безпілотний автомобіль

«Інфоком» анонсувала перший український безпілотний автомобіль

Автомобілі з автоматичною системою управління поступово стають доступнішими для широкого загалу. Компанія «Інфоком» із Запоріжжя повідомила про створення першого автопілота вітчизняного виробництва Pilotdrive. Презентувати прототип автопілота компанія планує вже в жовтні на XIII міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2016». На цей момент автомобіль перебуває на завершальній стадії розробки.

Система автопілота встановлюється на всі види транспорту. Все, крім апаратної частини, вироблялось в Україні.

«Інфоком» анонсувала перший український безпілотний автомобіль - 1

Pilotdrive включає установку датчиків тепловізора, камер, за допомогою яких система фіксує всі зміни на дорозі: перешкоди, зміну погодних умов, розпізнавання знаків і зчитування даних з інших приладів, наприклад, системи автоматичного зняття оплати за проїзд по платних дорогах. Система миттєво реагує на перепони – рішення приймається протягом долі секунди. Кут огляду датчиків становить 360º, що виключає наявність «сліпих зон». Вся інформація передається водієві через спеціальний інтерфейс V2H.

«Інфоком» анонсувала перший український безпілотний автомобіль - 2

Поки що система проходить стадію активного тестування в умовах реальних доріг.

«Інфоком» анонсувала перший український безпілотний автомобіль - 3

Для популяризації машин з вбудованим автопілотом потрібні розумні дороги, які взаємодіятимуть з системою. Тому в «Інфоком» розпочали розробку їхнього концепту. Це необхідно для ідентифікації машиною перешкод, знаків, вулиць і т.д.

Встановлені мітки надаватимуть інформацію про координати, стан дороги, всі повороти та перешкоди. Також визначається відстань від мітки до автомобіля. Проїхавши повз три таких мітки, водій отримає свої точні координати.

Жодних конкретних розробок щодо розумних доріг компанія «Інфоком» ще не має, оскільки проект може перерости у щось суттєве лише за умов, якщо уряд підтримає її ініціативу.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top