ШІ готує подарунки, симбіоз рослин і роботів, зброя проти дронів

30 Листопада 16ШІ готує подарунки, симбіоз рослин і роботів, зброя проти дронів

ШІ готує подарунки, симбіоз рослин і роботів, зброя проти дронів

Ми підготували невелику добірку цікавих подій в галузі інновацій, що сталися останніми днями. Докладніше про них - нижче.

ШІ підбере ідеальний подарунок

Стартап ebo створив спеціальний самонавчальний сервіс на основі системи штучного інтелекту, який визначає найкращі подарунки для конкретної людини. Програма використовує для аналізу так звані нейронні мережі, які накопичують великі бази даних, на основі яких прогнозують особистісні переваги. Попередньо необхідно вказати дані про людину, для якої шукаєте подарунок:

- стать;

- вік;

- інтереси;

- місце проживання;

- основні риси характеру.

Зараз на обробку даних і вибір подарунку ШІ знадобиться близько доби, але розробники планують значно прискорити цей процес.

Симбіоз рослин і машин

По завершенню річних закритих випробувань і експериментів проект Flora Robotica офіційно почали реалізовувати шість дослідницьких компаній з Австрії, Німеччини, Данії та Польщі. Мета проекту - створити симбіотичний зв'язок між рослинами та роботизованою технікою. Розумні роборослини самостійно піклуватимуться про полив і переміщення. Це надасть можливість створювати унікальні ландшафтні та декоративні дизайни.

Зброя проти дронів

Компанія DroneShield з Австралії створила зброю проти дронів - пристрій DroneGun. Це переносний тактичний глушник, особливість якого полягає в можливості очистити повітряний простір від безпілотників, не виводячи з ладу електроніку та не розбиваючи літаючий апарат. Рушниця DroneGun змушує дрони здійснити посадку чи скеровує їх назад до місця зльоту. Вага пристрою - 6 кг, заряду вистачає до 2 годин роботи, а максимальна дальність «пострілів» - 2 км.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top