Ідея Ілона Маска допоможе створити велетенські міста планетарного масштабу

19 Травня 16Ідея Ілона Маска допоможе створити велетенські міста планетарного масштабу

Ідея Ілона Маска допоможе створити велетенські міста планетарного масштабу

Ілона Маска часто називають генератором утопічних ідей. Однак з плином часу та розвитком інноваційних технологій проекти засновника Tesla Motors і SpaceX вже не здаються такими нереальними. Зокрема, сьогодні розробники реалізують запропоновану ним ще в 2013 році ідею Hyperloop, завдяки якій пасажири зможуть пересуватися на 30% швидше, ніж на літаку Boeing 747.

Hyperloop вважають дорогою іграшкою, не розуміючи, навіщо впроваджувати новий вид транспорту, який пересуватиметься зі швидкістю понад 1200 км/год, якщо є потяги та літаки. Заступник гендиректора РВК Євген Кузнєцов поділився своєю авторитетною думкою з цього приводу.

Зі слів фахівця, кожен вид транспорту забезпечує свою зв'язність простору. Приміром, Кремнієву долину можна об’їхати автомобілем десь за годину, оскільки її відстань дорівнює близько 80 км. Туди сьогодні з'їжджається багато відомих розробників, стартаперів й інвесторів зі всього світу, оскільки саме тут створюються технології майбутнього. Відповідно, ціни на житло та зарплати тут чималі, що зовсім невигідно інвесторам. Однак масштабувати інноваційний центр світу наразі неможливо, хоча багато місцевих лідерів й намагаються це виправити.

Однією з головних проблем підвищення продуктивності та потужності Кремнієвої долини називають обмежену транспортно-логістичну систему. До Лос-Анджелеса звідси можна дістатися на приватному авто лише за 6 годин. Таким чином, шлях туди й назад займає практично весь день. Будівництво швидкісної системи пересування Hyperloop зможе вирішити це питання, іншими словами – масштабувати Кремнієву долину на всю Каліфорнію.

Крім того, Hyperloop з’єднає Бостон, Нью-Йорк і Філадельфію, що призведе до значного поштовху в економіці США. Ілон Маск одного разу вже зазначав, що система швидкісного пересування – це насамперед агломераційний транспорт, який здатен поєднати віддалені мегаполіси в потужні міста планетарного масштабу. Таким чином, Hyperloop зніме обмеження між крупними містами, створивши грандіозний інноваційний кластер.

Євген Кузнєцов каже, що Hyperloop має свою неформатну нішу і щойно ідею швидкісної транспортної системи буде реалізовано, світ позбудеться зайвих кордонів й отримає більше можливостей.

Нагадаємо, що Hyperloop – це швидкісна система пересування, запропонована Ілоном Маском ще три роки тому. Її суть полягає в ідеї, що люди долають простір у капсулі всередині труби зі швидкістю 1200 км/год.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top