HP заявила про придбання в Samsung бізнесу з виробництва принтерів

19 Вересня 16HP заявила про придбання в Samsung бізнесу з виробництва принтерів

HP заявила про придбання в Samsung бізнесу з виробництва принтерів

Американська компанія HP оголосила про купівлю підрозділу з виробництва принтерів у Samsung. На це вона готова витратити $1,05 мільярди. Експерти вважають, що ця угода фактично спричинить революцію в копіювальній індустрії, де нічого не змінювалося з часів винаходу лазерного друку.

Умови угоди HP і Samsung

Сьогодні обсяг ринку копіювальної галузі становить $ 55 мільярдів на рік. Угода між HP і Samsung дасть змогу значно підвищити цей показник. Південнокорейський гігант продасть американцям весь пакет акцій підрозділу друку, китайську виробничу базу, 50 представництв у різних країнах світу та понад 6000 патентів. Крім того, 6000 працівників Samsung, серед яких і провідні наукові діячі, також працюватимуть на HP.

Згідно з угодою, південнокорейська компанія й надалі продаватиме в своїй країні принтери під брендом Samsung, проте випускатиме їх HP.

Преференції для компаній від угоди

На сьогодні на ринку офісних копіювальних пристроїв лідером є компанія Xerox. Але доходи HP від продажу принтерів стрімко падають. Придбання підрозділу Samsung дозволить каліфорнійській компанії повернути свої впевнені позиції на ринку та збільшити прибутки від цього сектору. Крім того, завдяки угоді HP отримає нагоду покращити якість обслуговування лазерних принтерів

Водночас Samsung матиме змогу зосередитися на перспективніших галузях і вирішити проблеми, пов’язані з новим смартфоном Galaxy Note 7, продажі якого екстрено призупинили через самозаймання зарядки.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top