Жилет здатен захистити космонавтів на Марсі від радіації

07 Березня 17Жилет здатен захистити космонавтів на Марсі від радіації

Жилет здатен захистити космонавтів на Марсі від радіації

Атмосфера на Червоній планеті не настільки щільна, як на Землі, тому вона не в змозі відбивати радіаційне випромінювання, що надходить від Сонця та інших космічних об'єктів. Тому, перебування на Марсі впродовж тривалого часу є небезпечним для людини.

Один із засобів вирішити цю проблему – створити космічний корабель з екрануванням, яке відображатиме радіаційне випромінювання, захищаючи людей на борту від шкідливого впливу. Але все це складно, довго, та й гарантій немає, що вийде, як слід.

Тому ізраїльський стартап StemRad запропонував альтернативу – жилет для захисту від радіації життєво важливих органів людини. Це, до речі, не перша подібна розробка компанії. Колись вона вже випустила в масовий продаж антирадіаційний ремінь.

Жилет виготовлено з неметалевих елементів, і він має легку вагу. В подальшому під час виробництва розробник має намір враховувати індивідуальні особливості будови тіла конкретної людини.

За словами керівництва StemRad, лабораторні випробування минули успішно. Тепер потрібно перевірити розробку в польових умовах. З цією метою стартап вже домовився з НАСА. У 2018 році, коли космічна агенція планує відрядити свій новий корабель «Оріон» у перший політ на Місяць, разом з ним вирушить випробувальний манекен у жилеті StemRad.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top