Де мешкати, щоб сплачувати три долари на рік за комуналку

04 Жовтня 17Де мешкати, щоб сплачувати три долари на рік за комуналку

Де мешкати, щоб сплачувати три долари на рік за комуналку

Будівельні компанії з Австралії The Sociable Weaver і Clare Cousin Architects спільно зайнялися розробкою десятизіркового вуглецево-позитивного житлового будинку площею 160 кв. м. Він відрізняється тим, що при його будівництві виробляється мінімальна кількість відходів. Архітектори також подбали про те, щоб його вуглецевий слід був невеликим – у результаті це допоможе зекономити близько 200 кг вуглецю на кожного мешканця.

Будівля виглядає дуже стильно й естетично привабливо. Її споруджували, дотримуючись сучасних технологій та умов виробництва без відходів. Наприклад, з постачальниками домовлялися про доставку будівельних матеріалів без пакування.

Лицьова сторона будинку зроблена з дерева, а підлога – з бетону, який вкритий кахлем. Дах, у вигляді крил метелика, вкритий панелями сонячних батарей потужністю 5 Вт. Завдяки цьому будинок отримує багато сонячного тепла, яке накопичується у спеціальному пристрої і використовується вночі для обігріву будинку. Відбувається це за допомогою технології bioPCM, яку вмонтували в стіни.

Innotech Ukraine: Де мешкати, щоб сплачувати три долари на рік за комуналку

Завдяки енергоефективним системам вентиляції, підігріву води, охолодження повітря, світлодіодного освітлення, власники будуть сплачувати лише три долари щорічно за комунальні послуги. Зараз вартість такого будинку – 386 400 доларів. Він вже доступний у продажу. Кожен з бажаючих, якщо має такі кошти, може придбати цю запропоновану модель, або замовити нову з іншими параметрами приблизно такої ж вартості.

 

Підписуйтесь на новини InnoTech Ukraine 2017 в Facebook та VK!


 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top