EPO назвало 12 найкращих інноваційних досягнень

06 Травня 16EPO назвало 12 найкращих інноваційних досягнень

EPO назвало 12 найкращих інноваційних досягнень

У рамках конкурсу European Inventor Awards Європейське патентне відомство відібрало по три революційних винаходи з чотирьох категорій. Вибір призерів і нагорода переможців відбудуться 9 червня в Лісабоні.

3 інновації з галузі індустрії:

1. Псевдоглютенові білки італійських вчених – продукт з кукурудзи, придатний для виготовлення випічки. Люди з алергією на глютен зможуть насолоджуватися смаком хлібобулочних виробів.

2. Спосіб захисту карт, представлений бельгійськими та французькими вченими, – розумна система шифрування сучасних кредиток з чіпами.

3. Магнітна візуалізація від німецьких фахівців з Philips – система, яка дозволяє максимально детально роздивитися організм людини. Завдяки цьому лікарі зможуть отримати високоякісні зображення внутрішніх органів, які не здатен надати класичний апарат для МРТ.

3 інновації для малих і середніх підприємств:

1. Зменшення шкідливих викидів завдяки аміаку від данських вчених – технологія дозволяє вбудувати 100-грамовий шматок солей амонію до вихлопного фільтру. Дана речовина чудово затримує окис азоту і перешкоджає вихлопам дизельних двигунів забруднювати навколишнє середовище.

2. Діагностичні засоби для мешканців бідних країн від американки Хелен Лі – проста система аналізу для перевірки на ВІЛ, хламідіоз і гепатит В.

3. Прилад для діагностики серйозних ушкоджень і раку мозку від литовського вченого Армінаса Рагаускаса – система застосовує ультразвук і ефект Доплера для розпізнавання захворювань мозку та пухлин у ЦНС. Неінвазивне УЗД відбувається без трепанації черепа завдяки спеціальним датчикам, які встановлюють на повіках людини.

3 досягнення в галузі досліджень:

1. Метод контролю хвороби Паркінсона від француза Алім-Луі Бенабіда – розміщення електрода в підшкірній частині голови, імпульси якого стимулюють мозок і зменшують тремор кінцівок. Даний спосіб випробували близько 150 тисяч пацієнтів у всьому світі.

2. Недорогий метод масового друку електронних паперових пристроїв від португальців – модифікація звичайного принтера для роздруківки сонячних панелей, елементарних дисплеїв і т.д.

3. Водяна турбіна для виробництва електрики від чеського інженера Мирослава Седлачека – система отримання енергії за рахунок вихрового ефекту, який виникає завдяки протіканню рідини. Одна турбіна може з легкістю забезпечити електрикою кілька житлових будинків.

3 проривні технології від розробників з неєвропейських країн

1. Біомехатронні суглоби для ніг від професора Х'ю Герра – винахід, який допомагає людям з протезами нижніх кінцівок бігати, танцювати і навіть лазити по скелях.

2. Розумні пігулки проти раку від американця Роберта Лангера – засіб доставки ліків від раку, який біологічно розкладається. Імплантувавши препарат, лікар може дистанційно контролювати, яку дозу має виділити пігулка в конкретний момент часу.

3. Технологія MIMO від професора Арогясвамі Паулраджа – метод швидкої відправки та отримання великого масиву даних для бездротових гаджетів з вбудованими спеціальними передавачами. Розробка допоможе втілити зв'язок 4G LTE.

Крім того, Європейське патентне відомство видало премії за прижиттєві винаходи трьом великим вченим:

• французу Алену Карпентиру за розробку автономного штучного серця;

• шведу Торе Курштедту за створення методу відновлення функцій дихання в дітей, які народилися передчасно;

• нідерландцю Антону ван Зантену за розробку електронної системи стабілізації автотранспорту. 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top