Екзоскелет запобігатиме падінню літніх людей

19 Травня 17Екзоскелет запобігатиме падінню літніх людей

Екзоскелет запобігатиме падінню літніх людей

Остання розробка дослідників Лозаннської федеральної політехнічної школи – екзоскелет APO, вберігає літніх людей від падінь.

У зв'язку з віком і різними хворобами у людей похилого віку часом виникають проблеми з координацією під час ходьби. Це трапляється через сповільнену реакцію на зовнішні фактори: чи неприавильно поставить ногу на нерівній поверхні, чи впаде та вдариться, та навіть отримає перелом.

Екзоскелет розроблено у такий спосіб, що він запобігає таким падінням. Під час ходьби пристрій не реагує на рухи людини, але за умов вірогідного падіння активовується підтримка стегон і тазу, що зберігає пряме положення тіла людини. Пристрій потребує тільки 350 мілісекунд для визначення падіння.

Екзоскелет складається з трьох елементів: пояс і два кріплення на стегна, з'єднані з поясом тягами. Основний матеріал деталей – пластик і вуглепластик. Вага екзоскелету – 4,2 кг. У майбутньому розробники планують зробити пристрій легшим.

Прототип тестували 10 добровольців літнього віку на біговій доріжці, полотно якої час від часу розсовували, аби спровокувати спотикання. Під час випробувань ніхто не впав.

Розробники мають намір випробувати екзоскелет на реальній місцевості, щоб повноцінно доопрацювати конструкцію. Дата серійного виробництва наразі невідома.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top