Екзоскелет від Рyundai дозволить користувачу перетворитися на Залізну людину

18 Травня 16Екзоскелет від Рyundai дозволить користувачу перетворитися на Залізну людину

Екзоскелет від Рyundai дозволить користувачу перетворитися на Залізну людину

Відомий південнокорейський виробник автомобілів Hyundai вирішив упритул зайнятися розробкою екзоскелетів. Минулого року компанія розробила переносний пристрій H-LEX, який допоможе людям з проблемами опорно-рухового апарату знову відчути пересування радість руху. На базі «помічника для ходьби» інженери Hyundai створили прототип потужнішого та функціональнішого пристрою, яке в компанії охрестили костюмом Залізної людини.

Екзоскелет від Рyundai дозволить користувачу перетворитися на Залізну людину - 1

Новий екзоскелет Hyundai справді допомагає користувачеві почуватися Тоні Старком. По-перше, розробники прототипу стверджують, що завдяки йому можна піднімати вантажі в декілька сотень кілограм і долати тривалі дистанції з вантажем близько 50 кілограмів. По-друге, розробка зовні більше схожа на переносного робота, ніж на звичайний екзоскелет. Користувач може не лише носити костюм, а й керувати ним, як це робить пілот. Більше того, новий прототип повністю механізовано.

На думку розробників, вдосконалений екзоскелет Hyundai може застосовуватися як засіб для ефективнішої та швидшої реабілітації, а також на виробництві, у військових цілях і в тих галузях, де людина потребує додаткової сили та витривалості. По суті, новий екзоскелет поєднує можливості людини та машини, що стане актуальним у світі роботизованого майбутнього.

Компанія Hyundai також представила спрощений варіант нової розробки. Костюм з механічним хребтом і приводами для ніг призначений для людей похилого віку та інвалідів.

Екзоскелет від Рyundai дозволить користувачу перетворитися на Залізну людину - 2

Розробкою екзоскелетів сьогодні займається багато крупних компаній і невеликих стартапів. Однак на відміну від Daewoo та Panasonic, які зосередилися на промисловому використанні пристрою, Hyundai розвиває проект Next Mobility, щоб забезпечити людям з обмеженими можливостями свободу у пересуванні.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top