Експерти закликають виробників IoT-пристроїв подбати про кібербезпеку

31 Січня 17Експерти закликають виробників IoT-пристроїв подбати про кібербезпеку

Експерти закликають виробників IoT-пристроїв подбати про кібербезпеку

Технологія Internet of Things (IoT) набирає дедалі більшої популярності. Фахівці аналітичного підрозділу компанії Juniper Networks прогнозують до 2021-го зростання кількості використання IoT-пристроїв понад 15 млрд одиниць. Це приблизно на 120% більше гаджетів, ніж у 2016 році.

Експерти зауважили, що виробники різної споживацької електроніки дедалі частіше додають функцію Інтернету речей у свої пристрої. Особливо це продемонструвала виставка CES 2017. Можливості мережі, у свою чергу, роблять гаджети уразливими до кібератак через бот-мережі.

Атаки ботнетів не є новиною. Вони порушують роботу мережевих ресурсів, але доступ до особистих пристроїв стане ще небезпечнішою проблемою. Експерти з Juniper попереджають про швидку загрозу підвищеної вразливості в галузі ЖКГ-послуг і промисловості.

Наприклад, бот-мережі використовуватимуть злочинці з метою відвернення уваги від багатоступеневих кібератак, націлених на крадіжку комерційних і особистих даних або іншої інтелектуальної власності та організації збоїв на наземних об'єктах.

Для попередження ситуації фахівці закликають великі галузеві компанії завчасно подбати про безпеку вироблених IoT-пристроїв. На їхню думку, якщо такі гіганти, як Google, Amazon і Samsung, активно візьмуться за вирішення проблеми, це спонукатиме інших учасників ринку до розробки систем кіберзахисту.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top