Дубай запустить систему, аналогічну Hyperloop

11 Серпня 16Дубай запустить систему, аналогічну Hyperloop

Дубай запустить систему, аналогічну Hyperloop

Транспорт, аналогічний Hyperloop, запустять в рамках проекту Build Earth Live в Дубаї. Організатор конкурсу – Дубайський фонд майбутнього – відомий своїми проектами футуристичного спрямування.

Команди-учасники конкурсу повинні розробити проект потягу, який за 10 хвилин здолає відстань в 105 км від фінансового центру країни до Ель-Фуджайри.

Участь візьмуть 100 команд з різних куточків світу, зголосився також стартап Hyperloop One. На розробку дають два дні, потім 6 команд вийдуть до фіналу та продемонструють проекти міжнародним експертам.

Голова фонду Мохамед Аль Гергаві відзначає, що має намір зробити Думай найкращою світовою інноваційною платформою. Зараз місто займає третє місце у рейтингу під'єднання, обійшовши Великобританію, Японію та деякі інші країни.

Фонд також відкрив програму Dubai Future Accelerators, де беруть участь розробники інноваційних проектів, спрямованих на розвантаження доріг, вирішення екологічних, інших глобальних проблем.

Дубай дедалі більше перетворюється на місто майбутнього. Дрони дбають про чистоту міста, будівлі зводять за 3D-технологями, а до 2030 року безпілотним транспортом користуватимуться у 25% поїздок.

 

 

 

 

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top