Гідний приклад: як в Україні розвивають робототехніку для дітей?

01 Березня 16Гідний приклад: як в Україні розвивають робототехніку для дітей?

Гідний приклад: як в Україні розвивають робототехніку для дітей?

Сьогодні Владислав Кушніров – один з тих, кого називають «педагогами-волонтерами». Він довгий час працював в крупних міжнародних компаніях, а з липня 2015 р. почав навчати дітей основам робототехніки в м. Полтава.

За ці декілька місяців близько 50 дітей взяли участь у безкоштовних майстер-класах. Почалася співпраця з БО «Світло надії». 17 дітей тепер регулярно відвідують заняття «Основи робототехніки».

Полтава – досить відоме в світі місто своїми винаходами та винахідниками. З ним пов'язують імена Ю. Кондратюка, В. Челомея, Г. Котельникова та ін. Зараз Полтаву важко назвати колискою інженерної та винахідницької думки, але й повністю втраченим місто теж назвати не можна (згадаймо шов-блискавку В. Запеки). Проблема в тому, що сьогодні сучасні технічні дисципліни для дітей молодшого та середнього шкільного віку зовсім не популяризують. Що вже говорити про невеличкі міста та селища. Саме це надихнуло Владислава створити мобільну технічну студію для проведення у невеличких містах і селищах безкоштовних майстер-класів з робототехніки, комп'ютерних дисциплін, пілотування дронів.

 

Суть проекту – це «мобільний клас», облаштований усім необхідним для сучасних занять з технічних дисциплін: наборами робототехніки Lego, сучасними ноутбуками, 3D-принтером. Такий клас можна розгорнути на будь-якому майданчику – школа, дитячий садок, сільський клуб – і проводити заняття з робототехніки, програмування, 3D-моделювання та ін. Мета проекту – залучити якомога більше дітей до сучасних технологій.

Зараз тривають переговори з представниками органів влади про надання проекту статусу пілотного та залучення до нього волонтерів з Полтавщини.

Як це працюватиме?

Мінімум двічі на місяць за підсумками попереднього конкурсного відбору (творче завдання «Чому ми хочемо навчитися сучасним технологіям?») студія виїжджатиме до певного населеного пункту Полтавщини (містечко, село) та проводитиме безкоштовні майстер-класи з робототехніки, програмування в Scratch, 3D-моделювання. По завершенню занять плануються онлайн-консультації з учасниками та спілкування в співтовариствах соцмереж.

До кінця року планується провести не менше 20 виїзних майстер-класів і залучити до новітніх технологій близько 500 дітей з невеличких містечок і селищ, де такі заняття недоступні.

Чого бракує проекту?

За свій кошт студія вже придбала набори Lego Education WeDo. Владислав також

планує використовувати свій автомобіль для проекту. Підбирають базовий набір дронів. Засоби, зібрані за кошт компанії на «Спільнокошт-е», підуть винятково на купівлю необхідного обладнання, а саме: наборів Lego Education Mindstorms EV3, ноутбуків, 3D-принтера. Після старту проекту планується долучати волонтерів на місцях.

Це гідний приклад залучення дітей до світу сучасних технологій та інновацій.

Сторінка проекту - тут

Підтримати проект - тут

Давайте розвивати технології разом!

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top