Що чекає на девелоперів у 2017 році

08 Лютого 17Що чекає на девелоперів у 2017 році

Що чекає на девелоперів у 2017 році

Метью Хьюз, журналіст The Next Web, розповів про ймовірні тенденції в галузі IT у 2017 році. Дані open source стануть якіснішми та доступнішими, держсектор залучить програмістів до своїх програм і проектів, а Elixir, Phoenix і MLaaS стануть найпопулярнішими інструментами для девелоперів.

Використання відкритих даних стане зручнішим

Кореспондент The Next Web розказав історію про розробника, який переїхав до Великобританії та шукав гарну школу для своїх дітей. В Інтернеті є безліч рейтингів і списків шкіл, але в них не вказано головне - рівень злочинності в районі розташування школи та схеми транспортної розв'язки. Батько-програміст створив власний сайт з детальною візуалізацією даних про рівень злочинності та бідності, транспортні маршрути та розклади для кожної школи. Продемонструвати це все на одному сайті йому вдалося завдяки відкритим даним, які надала держава.

Демонструючи прозорість своєї роботи, уряди різних країн дедалі частіше діляться інформацією та даними в мережі. Зазвичай дані публікують з розширеннями CSV, JSON, XML, Excel і навіть SQLite, що дає можливість створювати ПЗ для швидкого та зручного використання інформації.

Створювати ПЗ для уряду тепер не нудно

Розробники не звикли працювати в приватних фірмах, їм до вподоби стартапи, профінансовані венчурними компаніями. Тим більше офіс Google вже демонстрував, в якій атмосфері мають працювати девелопери: вільна форма, фреші на будь-який смак, ігрові кімнати, безкоштовна їжа, повна свобода дій, а головне - робота з новими технологіями та можливість придбати акції компанії.

Держсектор зазвичай пасе задніх порівняно з приватниками, однак створення державних медіасервісів стрімко змінює ситуацію. Державні відділи вже створюють стартапи, до яких активно долучаються розробники. Вони отримують конкретні завдання, для вирішення яких вільні застосовувати будь-які методи, мови та інструменти. Таким чином робоча атмосфера не обтяжує учасників, а навпаки, створює комфортні та сприятливі умови.

MLaaS («Машинне навчання в якості сервісу») активно развивається

Машинне навчання застосовують у вирішенні таких завдань, як розпізнавання осіб, мови, обробки природної мови, прогнозного аналізу та нейронних мереж, сотень інших.

Однак будь-які операції з машинним навчанням подекуди вимагають високої продуктивності. Частину проблеми взяли на себе MLaaS-майданчики Amazon Machine Learning, BigML, DataRobot, Microsoft Machine Learning Studio та HPE Haven OnDemand. Сервіси по-різному підходять до виконання завдань, але за своєю суттю всі вони є шаблонами, на базі яких створюються програми з використанням машинного та глибокого навчання. Системи MLaaS частково звільняють розробника від трудомісткої роботи та дають змогу масштабувати ресурси.

GitHub стане єдиним центром управління проектами

GitHub завжди був лише веб-сервісом для хостингу та спільної розробки IT-проектів. Однак у вересневому оновленні з'явилися нові функції - Task-менеджер, система оцінки читабельності коду та інші. Зараз управління проектами в GitHub є значно простішим і зручнішим.

Phoenix і Elixir прогресують

Цього року Phoenix і Elixir стануть топовими веб-фреймворком і мовою програмування відповідно.

Elixir - функціональна мова програмування, яка працює на віртуальній машині Erlang. З'явившись нещодавно, вона вже має співтовариство фанатів, які створюють і діляться власними розробками. Найкращий приклад - Phoenix Framework - веб-платформа на мові Elixir. Фреймворк є ідеальним для сайтів з великою кількістю онлайн користувачів.

JavaScript залишається «королем» серед мов програмування

Популярність JavaScript лише зростає та погрожує стати лідером у 2017 році. Розробники чекають на свіжі доповнення аби зробити 2017-й ще продуктивнішим.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top