Через два роки в Японії з'явиться унікальний смарт-мегаполіс

04 Квітня 16Через два роки в Японії з'явиться унікальний смарт-мегаполіс

Через два роки в Японії з'явиться унікальний смарт-мегаполіс

Компанії Panasonic і Nomura Real Estate Development ініціювали проект створення розумного мегаполіса Цунасіма. Нове місто стане унікальним втіленням смарт-технологій у повсякденне життя, навчання та роботу.

Високі технології розумного міста Цунасіма

Розумний урбаністичний центр збудують неподалік Йокогами силами місцевої влади та 10 крупних японських фірм. Деякі інноваційні технології компанії планують втілити вже на етапі будівництва. Проект розумного міста орієнтований на скорочення шкідливих викидів вуглекислого газу, економне використання корисних ресурсів й альтернативне отримання енергії.

У центрі мегаполіса розташується енергетичний комплекс. Тут побудують ефективну систему спільного вироблення електроенергії та тепла з побутового газу, який постачатиме спеціальний високоміцний і сейсмостійкий газопровід. Для отримання енергії дахи будівель обладнують сонячними панелями. Енергетичний центр не лише постачатиме екологічну енергію, але й виконуватиме функції резервного генератора в разі непередбачених катаклізмів.

У Цунасімі планують збудувати науково-дослідний центр, студентське містечко, торгівельно-розважальний комплекс, величезний бізнес-центр і т.д. Для мешканців незвичайного мегаполіса зведуть розумний житловий комплекс. У кожному будинку встановлять інноваційні системи освітлення, кондиціонування, безпеки та ін.

У торгівельному комплексі передбачено встановити світлодіодні покажчики, завдяки яким відвідувачі зможуть дізнаватися про ситуацію на дорогах, прогноз погоди, можливі стихійні лиха та ін. А для туристів діятиме спеціальна система перекладу, яка допоможе краще орієнтуватися в незнайомому місті.

Життя в стилі еко

Цунасіма – це місто для відповідальних людей, які прагнуть розвитку та цінують природні ресурси. Розробники забезпечать розумний житловий будинок системою Smart HEMS і спеціальними акумуляторами для побутових потреб, що дозволить економити ресурси без зайвого дискомфорту.

Для автомобілістів діятиме воднева заправка. Щоб підвищити безпеку станції, тут також планується використовувати спеціальні сейсмостійкі конструкції і будівельні матеріали.

Впровадження інноваційних технологій дозволить Цунасімі споживати води та електрики на 30% менше, ніж необхідно сучасним містам. За підрахунками експертів, рівень викиду вуглекислого газу тут буде вдвічі меншим. А в разі землетрусу чи інших масштабних катастроф мегаполіс упродовж трьох днів зможе самостійно забезпечувати себе електроенергією, теплом та іншими ресурсами .

 

По матерiалам: bin.ua

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top