Через два роки кожен солдат сша матиме персональний міні-дрон

08 Квітня 16Через два роки кожен солдат сша матиме персональний міні-дрон

Через два роки кожен солдат сша матиме персональний міні-дрон

Командування американської армії повідомило про те, що до 2018 року кожен військовий США матиме мініатюрний персональний дрон. Дрібні безпілотники, які легко вміщаються в кишеню, допоможуть солдатам краще орієнтуватися на незнайомій місцевості.

Навіщо солдатам дрони?

Кожен солдат США отримає особистий безпілотник у рамках впровадження технології «повітряні датчики». Мініатюрний дрон виступатиме в ролі розвідника. Солдат зможе запустити безпілотник у небо, а той, у свою чергу, передасть інформацію на спеціальний датчик, який іде в комплекті з дроном.

Перевага безпілотників-розвідників полягає в мініатюрності (крихітних розмірах), їх не тільки легко носити з собою, але й складно помітити в небі. Крім того, навіть якщо дрібний БПЛА й помітять, то навряд чи хтось витрачатиме цілу ракету, щоб його збити.

Особливості військових дронів-розвідників

Дрони для розвідки мають відповідати певним вимогам. По-перше, вага безпілотника не може перевищувати 150 грамів. По-друге, дрон має бути компактним і міцним, щоб поміститися в кишені штанів солдата та не зламатися при незначному механічному впливі. По-третє, акумулятор маленького БПЛА має забезпечувати від 15 та більше хвилин польоту. На останок, підготовка безпілотника до бойової готовності не повинна займати більше однієї хвилини.

До того ж, дрони-розвідники повинні мати можливість відлітати від власника на відстань мінімум 1200 метрів і не втрачати курс через сильний поривчастий вітер.

На жаль, такого дрона ще не існує. Керівництво армії США зараз шукає розробників, які зможуть створити безпілотник, що відповідатиме усім цим вимогам.

На даний час БПЛА для розвідки використовують норвезькі та британські військові. Однак технологія виготовлення дрона PD-100 Black Hornet не влаштовує США, оскільки вона занадто дорога та не розрахована для масового виробництва.

 

По матерiалам: slashgear.com

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top