Через 4 роки мешканці та гості японії зможуть викликати таксі-робота

06 Червень 16Через 4 роки мешканці та гості японії зможуть викликати таксі-робота

Через 4 роки мешканці та гості японії зможуть викликати таксі-робота

На саміті G7, що відбувся в префектурі Міе, японська компанія представила безпілотне таксі, здатне надавати якісні послуги з перевезення пасажирів. На даний момент Robot Taxi проходить етап тестування, однак вже через чотири роки, саме до літніх Олімпійських ігор, мешканці та гості Японії зможуть скористатися незвичайним, але, тим не менше, безпечним і зручним сервісом.

Взаємодіяти з безпілотним таксі пасажир зможе завдяки власному смартфону. Через спеціальний додаток здійснюється виклик Robot Taxi, вводиться місце призначення, відчиняються двері машини та підтверджується дозвіл на рух.

Завдяки GPS-навігатору, численним сенсорам і камерам спостереження унікальний смартмобіль здатен чудово орієнтуватися в умовах щільного міського трафіку, оминати перешкоди на дорозі, уникати аварійних ситуацій та оперативно реагувати у разі непередбачених ситуацій. Крім того, Robot Taxi обирає найоптимальніший маршрут, враховуючи інформацію про затори, проведення дорожніх робіт і т.д.

Прибувши до місця призначення, пасажир прикладає до сенсора свій смартфон для зняття коштів за проїзд, після цього двері відчиняються.

Прототип роботизованого таксі має водійське крісло, оскільки проведення тест-драйву авто проходить з водієм, який виконує функцію спостерігача. У серійній версії Robot Taxi крісла для водія не буде. Простір, що звільниться, розробники планують використати для підвищення рівня комфорту пасажирів.

Японський уряд пообіцяв вже наступного року прийняти відповідні поправки до законів, щоб дозволити застосування безпілотних таксі. Поки що під час тестових випробувань на Robot Taxi змогли покататися мешканці Канагава та Міяги, однак вже в 2017 році смартмобіль з'явиться на вулицях Токіо.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top