Компанія BOEING презентувала новий вид літака: з крилами, які складаються

09 Вересня 15Компанія BOEING презентувала новий вид літака: з крилами, які складаються

Компанія BOEING  презентувала новий вид літака: з крилами, які складаються

Тенденція до збільшення обсягу літаків, призначених перевозити пасажирів, не змінюється, такий тип конструювання стає дедалі популярнішим. Водночас компанії-розробники стикаються з іншою проблемою: не кожен аеропорт здатен розмістити літаки величезних габаритів на своїх майданчиках.

Збільшення обсягів літаків пояснюється тим, що власники компаній намагаються зробити авіаперельоти доступнішими для всіх сегментів користувачів. Але проблеми з габаритами авіасуден, які невпинно збільшуються, також необхідно вирішувати, адже деякі рейси можуть бути скасованими лише тому, що літаку просто ніде приземлитися. Компанія Boeing знайшла унікальне рішення, яке вже представила на ринку: літаки 777-9x з крилами, які складаються.

Трохи технічних деталей: як новий літак планує підкорювати майданчики аеропортів світу?

Розмах крил моделі 777-9x – 71,8 м. Кожна частина крила авіалайнера, яка складається, сягає 3,65 м завдовжки. Саме завдяки тому, що крила в двомоторному авіалайнері складаються, він зможе пересуватися посадочними майданчиками будь-якого аеропорту без перешкод. Водночас задля цілковитої безпеки під час польоту крила фіксуються завдяки спеціальним замкам.

 

За попередніми даними, літак зможе розмістити на своєму борту 400 пасажирів. Слід відзначити, що деякі елементи даного агрегату виготовлятимуть, застосовуючи нову методику 3D-друку. 

Серійне виробництво подібних типів літаків стартує в 2017 році. А поставки найкрупніших авіалайнерів з системою крил, які складаються, розпочнуться в 2020-му.

 

По матерiалам: hi-news.ru

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top