Біотехнології, футуризм і реальність

28 Квітня 16Біотехнології, футуризм і реальність

Біотехнології, футуризм і реальність

Завдяки праці біотехнологів унікальні продукти майбутнього стають дедалі ближчими.

Проекти та прототипи – це імпульс, який реалізується в акселераційній програмі наукового парку МДУ «Формула БІОТЕХ 2016». Неймовірні ідеї учасників проекту незабаром змінять наше повсякдення.

Марс сьогодні є об'єктом масштабних досліджень, перспективною зоною космічного туризму. Перший пілотований політ, ймовірно, здійсниться завдяки Ілону Маску та компанії SpaceX. Але не варто сподіватися на це в найближчі десять років. Для життя на Марсі слід допрацювати спеціальні фільтруючі маски, які перетворюють вуглекислий газ на кисень.

Биотехнологии: футуризм и реальность - 1

На Землі зараз інші проблеми: діагностика та лікування захворювань. Займатися цим здатен штучний мозок. Це нейронні мережі на базі математичних моделей, що прогнозують стан об'єкту в майбутньому. Самоосвітня мережа здатна аналізувати велику кількість даних і в перспективі замінити медиків. Вона дозволяє прогнозувати розвиток раку за 5-10 років до того, як з'являться його перші симптоми.

Биотехнологии: футуризм и реальность - 2

Біотехнологи переходять до натільних гаджетів. Розумний одяг здатен «бачити» організм практично наскрізь, аналізувати клітини та гени. Технологія не проґавить захворювання. Корекцію організму візьме на себе циркулярний душ, який постачає організм необхідними клітинами. Такий проект вже реалізований у вигляді піжами з датчиками.

Биотехнологии: футуризм и реальность - 3

Можливість замінити органи завдяки регенеративній медицині дедалі  реальніша з 3D-біопрінтінгом. Стане можливим «надрукувати» нове серце. А за вивчення складу і стану клітин відповідатиме наноплазменний сенсор.

Биотехнологии: футуризм и реальность - 4

Інформаційні технології все сильніше проникають у медицину. Ембріологи вже вміють «редагувати» геном. У майбутньому це зможе позбавити людство мутацій і спадкових захворювань. Чіпові технології вбудовуватимуть безпосередньо в органи та тканини.

Крихітні датчики, підключені безпосередньо до серця або легенів, скануватимуть організм цілодобово, що дозволить виявляти патології заздалегідь.

Биотехнологии: футуризм и реальность- 5

Всі ці технології створюють вже зараз. У все це можна не вірити, але вони вже сьогодні є частиною нашого життя.

 

По матеріалам: hi-news.ru

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top