Apple vs Microsoft: історія про те, як розумний ризик призводить до успіху

03 Листопада 16Apple vs Microsoft: історія про те, як розумний ризик призводить до успіху

Apple vs Microsoft: історія про те, як розумний ризик призводить до успіху

На думку багатьох експертів, Microsoft сьогодні активно витісняє Apple з позиції лідера, тому що не боїться ризикувати та дивувати споживачів, а «яблучна» компанія Тіма Кука зосередилася лише на трьох принципах: дорожче, швидше, тонкіше. Продукти Apple вже не захоплюють, а розробки Microsoft є справді цікавими.

Доказів, що Microsoft витіснив Apple з п'єдесталу головного інноватора, довго шукати не треба. Нещодавно обидві компанії представили нові розробки: Microsoft презентувала моноблочний персональний комп'ютер Surface Studio, а Apple - продукт MacBook Pro.

А тепер порівняємо.

Пристрій Surface Studio від Microsoft має ефектний зовнішній вигляд, 28-дюймовий сенсорний екран і контролер Surface Dial. Що цікаво, ПК створювали для креативних дизайнерів, талановитих художників та інших представників творчих професій. Експерти з ресурсу The Verge помітили, раніше саме Apple використовувала таку концепцію просування продуктів. Більше того, презентація Microsoft дуже нагадала презентацію компанії Тіма Кука, щоправда, виглядала вона яскравішою та цікавішою за ролик Apple. Отже, Microsoft скористалася споконвічними ідеями «яблучного» гіганта та зробила справді успішний продукт.

У свою чергу Apple вже не ризикує. Компанія не дивує новинками, а лише вдосконалює старі розробки. Нова лінійка MacBook Pro вийшла занадто прогнознованою та не зацікавила споживачів. Крім нової тач-панелі над клавіатурою, в дизайні пристрою більше нічого не змінилося. Також величезним мінусом бренду є той факт, що Apple й надалі робить операційну систему для ПК і ноутбуків за шаблонами операційної системи для смартфонів.

Багато експертів сходяться на думці, що Apple втратила хвилю та передала естафету двигуна прогресу Microsoft. Журналіст Mashable Кріс Тейлор заявив, що компанія Сат'ї Наделли бачить продукт цілісним, вміє ризикувати та вчиться на власних помилках, тоді як продукти Тіма Кука стали об'єктом для насмішок. Розробники Apple відмовляються від перевірених часом рішень на користь непевних інновацій, але й не впроваджують корисні функції, остерігаючись, що продукт не буде популярним.

Тож сьогодні трендсетером у світі інновацій сміливо називаємо Microsoft. Багато в чому це заслуга саме Сат'ї Наделли, який вивів компанію в лідери ринку з дивовижною швидкістю.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top