Amazon запатентувала метод скидання вантажу з дрона в контейнері з радіокеруванням

17 Лютого 17Amazon запатентувала метод скидання вантажу з дрона в контейнері з радіокеруванням

Amazon запатентувала метод скидання вантажу з дрона в контейнері з радіокеруванням

Amazon допрацювала та запатентувала технологію доставки вантажів дронами - відома компанія пропонує скидати вантажі в особливому транспортному контейнері. З метою збереження посилки в неушкодженоу вигляді кожен контейнер оснастять парашутами.

За традиційною схемою доставки безпілотниками коптер має сісти у призначеному місці, відкрити доступ до вантажу, знову злетіти та повернутися на базу. На жаль, такий метод має певні недоліки - під час посадки посилку не захищено від ушкоджень, дрон можуть вкрасти, апарат витрачає багато енергії на посадку та зліт.

Amazon запатентувала метод скидання вантажу з дрона в контейнері з радіокеруванням

Amazon пропонує доставляти вантажі в радіокерованих транспортних контейнерах з парашутами. Дрон автоматично скидає посилку над місцем доставки. Для зниження горизонтальної швидкості під час спуску, контейнер відстрілюватиметься у протилежний бік від напрямку руху дрона. Коптер не полетить одразу геть. Він спостерігатиме за траєкторією падіння вантажу, надаючи команду випустити парашути в певний момент. Розумний апарат врахує швидкість і напрям вітру. Під час приземлення поступить команда випустити посадкові закрилки.

Ще не відомо, чи задіюватиме Amazon технологію в реальних умовах, оскільки доставка таких посилок істотно зросте в ціні. Хоча, за умов налагодження масового виробництва транспортних контейнерів, в якості одноразової упаковки вони стануть вигідними.

Нагадаємо, Amazon вже практикує доставку вантажів дронами. Наприкінці минулого року у Великобританії клієнту доставили ​​приставку Amazon Fire TV і попкорн лише за 13 хвилин з часу оформлення замовлення.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top