Amazon, Google, IBM та інші корпорації спільно розвиватимуть штучний інтелект

30 Вересня 16Amazon, Google, IBM та інші корпорації спільно розвиватимуть штучний інтелект

Amazon, Google, IBM та інші корпорації спільно розвиватимуть штучний інтелект

Amazon, Google, Microsoft, IBM, Facebook і DeepMind вчора заснували партнерство з метою розвитку ШІ. В його рамках вони проводитимуть спільні дослідження та впроваджуватимуть передові технології в цій сфері.

Шість гігантів IT регулярно обговорюватимуть розробки в галузі ШІ. Створена формальна структура дасть змогу взаємодіяти підрозділам, які в своїй звичній діяльності є конкурентами. Партнерство саме цих компаній є невипадковим: всі вони мають доступ до величезних обсягів даних, що дуже важливо для ШІ.

Спочатку фінансування надходитиме лише від учасників партнерства, але в подальшому засновники хочуть залучити також інші організації та фірми. В рамках співпраці обговорюватимуться не лише технологічні, але й етичні питання. Наукові роботи та статті з питань етики та приватності планується викладати у відкритий доступ.

Очікується, що активісти та громадські організації приєднаються до обговорень протягом кількох тижнів. За структурою партнерства вони матимуть однакові права з технологічними корпораціями.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top