6 інноваційних технологій для розумних міст

08 Вересня 166 інноваційних технологій для розумних міст

6 інноваційних технологій для розумних міст

Інтернет речей робить міста розумними. До вашої уваги шість найцікавіших технологій, які вже частково реалізовані у західних мегаполісах.

1. LinkNYC: телефони-автомати нового покоління

6 інноваційних технологій для розумних міст - 1

Ця комунікаційна мережа нового покоління замінить 7 тисяч телефонів-автоматів на вулицях Нью-Йорка. Кожна установка роздаватиме безкоштовний супершвидкий Wi-Fi. LinkNYC дасть змогу телефонувати, переглядати сайти міських сервісів і карти, а також заряджати мобільні пристрої. Усім цим жителі міста можуть скористатися безкоштовно, компанія отримуватиме прибуток за рахунок розміщення реклами на стійках.

2. Розумні паркометри LA Express Park

Спонсорами створення паркометрів виступило Міністерство транспорту США та міський фонд Лос-Анджелеса. Проект увійшов до програми зі скорочення скупчення транспорту. Пристрої збирають дані та передають їх системі управління для аналізу бездротовим зв'язком.

3. Розумна система міського освітлення

У Сан-Дієго та Джексонвілі компанія GE Lighting тестує інноваційну систему міського освітлення. Система сенсорів, контролерів, бездротових трансмітерів і мікропроцесорів збирає та аналізує дані. Крім економії електрики, вона оптимізує рух, парковку та аналізує стан довкілля.

4. Smart + Connected City

6 інноваційних технологій для розумних міст - 2

Минулого року влада Канзаса витратила понад $15 млн на те, щоб зробити місто розумним. Спільно з Cisco та Sprint вона створила екосистему з розумним освітленням, цифровими кіосками, порталом даних для розробників і розумною системою водопостачання.

5. Оптимізація витрати води

Проект реалізували в Копенгагені, який вже кілька десятиліть поспіль має проблеми з водопостачанням. Інтелектуальна система включає датчики витрачання води та здатна своєчасно виявляти пошкодження труб і протікання. Завдяки цьому витрати води вдалося скоротити з 40 до 7%.

6. Безпілотний автобус CityPilot

6 інноваційних технологій для розумних міст - 3

Автобус, який винайшла компанія Mercedes Benz, нещодавно випробували на 20-кілометровій ділянці в Нідерландах. Водію в кабіні не довелося переходити на ручне управління. Автобус успішно подолав всі повороти, тунелі та розв'язки. Після випуску у масове виробництво CityPilot планують використовувати для міських і міжміських перевезень пасажирів. 

 

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top