5 технологій, які кардинально змінять ведення бізнесу

05 Жовтня 165 технологій, які кардинально змінять ведення бізнесу

5 технологій, які кардинально змінять ведення бізнесу

Аналітична фірма Forrester Research оцінила темпи впровадження технологій у бізнес і назвала 15 нових технологій, які матимуть на нього найбільший вплив. Експерт компанії Брайан Хопкінс визначив у цьому списку 5 головних новинок: розумні девайси, штучний інтелект, пристрої з доповненою реальністю, змішані бездротові технології та Інтернет речей.

Ринок розумних гаджетів активно розвивається, поступово поповнюючись розробками в галузі штучного інтелекту. На думку експерта, вже незабаром розумні пристрої, обладнані ШІ, досягнуть такого рівня, що зможуть піднімати настрій, інтерпретувати інтонацію, зчитувати емоції з обличчя користувача та на базі отриманих даних визначати його потреби. Вже через 5 років завдяки активному розвитку цього сегмента в США зникне близько 11% фахівців і з'явиться 5% нових.

Змішані бездротові технології – теж одна з галузей, що активно розвиваються сьогодні. Брайан Хопкінс впевнений, що до 2021 року вона об'єднається з платформами залучення клієнтів й Інтернетом речей.

До слова, ІоТ здобуватиме дедалі більшу популярність. Спеціальні програми можна буде використовувати для вивчення потреб клієнта та впливу на прийняття ним рішення про покупку.

Щодо доповненої реальності (AR), яка накладає комп'ютерне зображення на об'єкти реального світу, то найближчими роками вона стане перспективнішою за віртуальну реальність (VR).

Пітер Мурхед – аналітик з Moor Insights & Strategy – вважає, що в запропонованому переліку бракує одного пункту. На його думку, роботизація дуже вплине на процес взаємодії між компаніями та покупцями.

Наприклад, замість безлічі менеджерів, які спілкуються з потенційними клієнтами телефоном або в чаті, ту ж роботу виконуватимуть чат-боти зі штучним інтелектом. Це знизить витрати на оплату праці найманого персоналу та водночас позитивно вплине на сприйняття клієнтом рівня сервісу, оскільки машини не втомлюватимуться, не дратуватимуться та не грубіянитимуть. Також вони зможуть швидше орієнтуватися в потоках інформації.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top