5 ознак того, що Apple працює над пристроєм доповненої реальності

01 Лютого 165 ознак того, що Apple працює над пристроєм доповненої реальності

5 ознак того, що Apple працює над пристроєм доповненої реальності

Незважаючи на те, що корпорація Apple заробляє мільярди на продажах iPhone, для подальшого розвитку рано чи пізно вона буде змушена освоювати нові ринки.

Пересічні користувачі та авторитетні аналітики вважають, що, крім автомобіля з самоуправлінням, від Apple слід чекати на новий мобільний пристрій. Хоча успіх годинників Apple Watch є посереднім, немає сумнівів, що корпорація створить щось подібне. Найперспективнішим рішенням сьогодні вважають доповнену реальність. Існує чимало аргументів на користь інтересу Apple до цієї технології, хоча й непомітних на перший погляд. Ми вирішили навести найцікавіші з них.

Apple вкрала в Microsoft розробника HoloLens

Інженер Нік Томпсон до 2015 року працював на головного конкурента «яблучної» корпорації – Microsoft. Там, у лабораторіях, він створював окуляри доповненої реальності, які мають стати вінцем творіння корпорації. Судячи з усього, в 2015 році Apple пообіцяла йому нерозголошувану, але досить велику суму грошей, і Томпсон врешті перебрався в Купертіно для роботи над якимось секретним проектом.

Apple приобрела разработчиков камеры Kinect

Apple придбала розробників камери Kinect

У 2013 році корпорація придбала ізраїльську компанію PrimeSense, яка працювала над створенням камери розпізнавання рухів для контролера Kinect для ігрової консолі Xbox 360. Примітно, що технологія, яка дозволяє розпізнавати рухи та жести користувача, – мало не основа будь-якої системи доповненої реальності, а ізраїльтяни, які створили гучний контролер, як ніхто інший, знаються на цьому.

Apple придбала технологію FaceShift

Apple купила технологию FaceShift

Система FaceShift дозволяє опрацьовувати обличчя людини в режимі реального часу за допомогою камери та додатка. Приміром, модифікованою версією системи користувалась команда фахівців зі спецефектів, яка створила фільм «Зоряні війни: Пробудження сили» – завдяки технології обличчя інопланетян виглядали, як справжні. Звісно, система, яка розпізнає обличчя, є необхідною для пристрою, який працює з доповненою реальністю.

Apple отримала контроль над розробниками Metaio

За час свого існування Metaio створила декілька додатків, які інтегрують доповнену реальність у будь-який смартфон або планшет. Свого часу вони розробили систему для Ikea, що дозволяла в режимі реального часу «розставити» ще не придбані меблі в реальній кімнаті.

 

Усі придбані технології передали лабораторії, а Metaio – закрили. Її головні фахівці, втім, ввійшли до складу інженерної групи Apple та зараз над чимось працюють. 

 

Apple проектує шолом доповненої реальності

У лютому 2015 року корпорація запатентувала систему, «що дозволяє здійснювати роботу з доповненою та віртуальною реальностями». Передбачається, що її операційним ядром буде смартфон iPhone. Концепція та технічні характеристики цього гіпотетичного пристрою нагадують розробки Google чи Microsoft. Це шолом-окуляри, що виводять те чи інше зображення на невеликі екрани перед очима. Крім доповненої реальності, система здатна працювати з іграми та іншими додатками віртуального світу. Втім, отриманий патент ще нічого не означає.

Apple проектирует шлем дополненной реальности

Підсумовуючи, можемо зазначити, що навіть якщо Apple і працює над системою віртуальної чи доповненої реальності, світ побачить її нескоро. Незабаром на ринок вийде шолом Oculus Rift, а в перспективі з'явиться Microsoft зі своїми окулярами HoloLens. Крім того, в 2016 році очікується пристрій віртуальної реальності від Sony, а в найближчі роки Google має відправити на прилавки нову модель окулярів Glass. Очевидно, що Apple не йтиме на амбразуру такої навали конкурентів, мудро перечікуючи цей натиск і зважаючи на всі технічні помилки, яких вони припустяться.

Однак, судячи зі всього, наступним революційним пристроєм Apple буде система доповненої реальності в тому чи іншому вигляді. 

 

По матеріалам: macdigger.ru

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top