5 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я

16 Листопада 165 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я

5 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я

Охорона здоров'я - чи не найважливіша галузь, яка потребує впровадження нових технологій. Ми підібрали кілька інноваційних медичних розробок, які яскраво демонструють розвиток індустрії та стануть у нагоді широкому колу людей.

Швидкісний градусник Thermo

5 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я - 1

Щоб визначити точну температуру тіла ртутним градусником, потрібно 10 хвилин, електронним - 3, а пристроєм Thermo від компанії Withings - лише кілька секунд. Крім того, вимір здійснюється у безконтактний спосіб, що позитивно впливає на гігієнічні показники. Інновація має єдиний вагомий недолік - ціна $109.

Робот-хірург STAR

5 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я - 2

Цей автономний робот, розроблений данськими вченими, здійснює операції на тканинах кишківника. Особлива сенсорна система STAR керує всіма його діями, не потребуючи контролю з боку людини. За результатами експерименту автономний робот STAR впорався з поставленим завданням краще, ніж людина чи пристрій, якому асистували люди.

Еластичний полімер Second Skin

5 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я - 3

Компанія Olivo Lab розробила так би мовити другу шкіру - еластичний полімер Second Skin. Його накладають на шкіру для захисту та візуального омолодження. Розробка не лише запобігає сонячним опікам, приховує зморшки, пігментації, шрами, але й служить засобом для доставки медикаментів.

Безголковий глюкометр Freestyle Libre

5 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я - 4

Хворі на цукровий діабет 1-го типу здають кров з пальця близько 10 разів на день. Компанія Abbott створила компактний датчик Freestyle Libre, який вводять під шкіру. Він безперервно контролює рівень цукру в крові. Вивести інформацію з нього просто. Достатньо піднести скануючий пристрій, і всі дані відобразяться.

Назальний спрей для стоматологічної анестезії Kovanaze

5 інноваційних розробок у галузі охорони здоров'я - 5

Компанія St. Renatus створила новий вид стоматологічної неінвазивної анестезії. Спрей Kovanaze двічі впорскують в ніздрю біля хворого зуба, після чого настає знеболюючий ефект. Такий спосіб анестезії є допоміжним у лікуванні зубів дітям і пацієнтам, які бояться уколів.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top