3D-друк вивів латте-арт на новий рівень

08 Липень 153D-друк вивів латте-арт на новий рівень

3D-друк вивів латте-арт на новий рівень

Коли справжні шанувальники кави купують кавову машину Saeco, крім ароматного напою з гарною золотистою пінкою, їм хочеться ще чогось особливого та незвичайного, приміром, зображення на кавовій пінці.

Мистецтво малювати на поверхні кави, відоме як латте-арт, дедалі більше набуває популярності в кафе-барах і ресторанах. Не лише найдосвідченіші бариста можуть власноруч створити складний малюнок на поверхні кавової піни.

Саме для цього інноваційний стартап з Ізраїлю SteamCC розробив систему під назвою Ripple Maker. Це 3D-принтер, здатний наносити на піну латте чи капучіно неймовірні зображення будь-якої складності та тематики.

Технологія працює шляхом об'єднання тривимірного друку зі струйною системою, яка виводить малюнки з натурального екстракту кави.

Користувачам надається можливість обрати дизайн оформлення своєї кави через спеціальний додаток на смартфоні. Зображення вибирають у бібліотеці Ripple або роблять за допомогою камери на смартфоні користувача, які перетворюються на латте-арт мистецтво одразу на місці.

Крім того, малюнок можна відредагувати: змінити розмір, відфільтрувати, а також додати до нього текст. Система наносить зображення на каву протягом 10 секунд, автоматично підлаштовуючись під діаметр горнятка в діапазоні 17,7 см заввишки та 11,4 см завширшки.

Хоча сьогодні продукт доступний лише для комерційних установ, які надають кавовий сервіс, у майбутньому, ймовірно, власники кавових машин також матимуть змогу користуватися системою вдома, щоб тішити себе та своїх близьких чашкою  кави з унікальним зображенням на піні.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top