20 найкращих стартапів 2015 року

26 Січня 1620 найкращих стартапів 2015 року

20 найкращих стартапів 2015 року

У минулому році було засновано декілька стартапів, котрі вже зараз впливають на розвиток високих технологій. Видавництво Business Insider запропонувало свій рейтинг стартапів 2015 року, оперуючи такими фактами, як сума вкладу та прибуток компанії, розширення та зацікавленість вкладників. У списку опинились проекти, котрі були створені та вийшли на ринок у 2015 році. Пропонуємо вашій увазі 20 найпривабливіших.

Hungryroot

Робить з овочів кольорові макаронні вироби – пасту

Hungryroot

Автор стартапу – екс-директор купонного сервісу Groupon Бен МакКін. Клієнти роблять замовлення за допомогою сервісу та отримують його за добу. Страва приходить запакованою. А складається з 80% овочевої локшини та 20% протеїну. Для приготування використовують солодку картоплю, редьку та буряк, цукіні й інші овочеві продукти. У меню входить соус та протеїновий гарнір, котрий обере клієнт. Лише за перший місяць продаж овочевої локшини досяг 10000 страв.

Фінансування: $2 млн від венчурних фондів Lerer Hippeau Ventures, Crosslink Capital, Brooklyn Bridge Ventures та KarpReilly.

Сайт: https://www.hungryroot.com/

Periscope

Програма онлайн-трансляції відеороликів, котру Twitter викупив ще до офіційного старту сервісу

Periscope

Додаток Periscope запущено в березні, хоча Twitter купив його значно раніше. Програма надає можливість дивитись відео одразу на своєму смартфоні. Користувачі можуть залишати коментарі та відмітки «подобається». Відзнятий ролик за добу можна подивитися ще раз, що вигідно відрізняє Periscope від інших додатків, в яких відео видаляється після закінчення перегляду.

Фінансування: невідомо.

Сайт: http://periscopeapp.tv/

The League

Дейтінг-сервіс для вчених

The League

The League виник завдяки випускниці Стенфорда Аманді Бредфорд. Авторка проекту вирішила допомогти амбіційним спеціалістам-одинакам зустріти одне одного. Користувачі програми для знайомств – еліта та заможні люди, у більшості з яких є науковий ступінь. Додаток стартував у Сан-Франциско, а потім дістався і до Нью-Йорка.

Фінансування: $2,1 млн у посівному раунді від Jon Vlassopulos, IDG Ventures USA, Roman Feola, Naomi Gleit, Cowboy Ventures, XSeed Capital, Peter Kelly, Russ Siegelman, Mark Leslie, Allen DeBevoise, SherpaVentures, Structure Capital.

Сайт: http://www.theleague.com/

Gogoro

Розумні мотоцикли.

Gogoro

Gogoro запущено лише нещодавно, хоч команда працює вже близько 4 років. Дебют відбувся на шоу споживчої електроніки. Продукт розробників – розумний електричний скутер, котрий працює без підзарядки до 160 км. Для роботи потрібна портативна батарейка, отримати її можна на станціях Gogoro у великих містах. Мотоцикл створено для нетривалих подорожей або поїздок в офіс, за місто та назад. Його швидкість досягає 96 км за годину. Прилад можна підключити до смартфона та через хмарний сервіс діагностувати стан залізного коня.

Фінансування: $300 млн; серед інвесторів – доктор Інь та Чер Ванг з HTC.

Сайт: http://www.gogoro.com/

Ride

Недорогий та екологічний спосіб дістатися на роботу

Ride

Проект з’явився завдяки керівникам Uber: Оскару Салазару, Гаррету Кемпу та Тревісу Каланіку. Додаток випущено на початку року, щоб зробити шлях до роботи менш витратним та зручнішим. Ride передбачає спільний проїзд на автомобілі, він краще підходить для заміських поїздок і в місцях, де майже недоступний громадський транспорт. А колеги з однієї організації можуть знайти супутників. Спільні поїздки дозволять співробітникам підвозити один одного до офісу та заощаджувати кошти на бензині.

Фінансування: невідомо.

Сайт: http://www.ride.com/

Honor

Пошук професійних доглядальниць для людей похилого віку

Honor

Додаток Honor допомагає обрати доглядальницю для стареньких. Родичі, котрі наймуть фахівця, можуть спостерігати за його роботою через додаток та не перейматися за стан членів своєї родини, котрим потрібен догляд.

Сервіси Uber та Lyft пропонують доглядальниць миттєво, Honor орієнтовано на довготривалу співпрацю. Спеціалісти працюють з мінімальною платнею – 15 доларів за годину, і додаток підшукує людей, з котрими можна працювати довго. Сервіс враховує не тільки можливість догляду за здоров’ям батьків, бабусь та дідусів, але й такі побажання, як, наприклад, вибір для китайця похилого віку, котрий спілкується на діалекті мандарин, доглядальниці, яка також володіє китайською мовою.

Фінансування: $20 млн від Kevin Colleran, Slow Ventures, Homebrew, Jessica Alba, Jeremy Stoppelman, Max Levchin, Kapor Capital, Andreessen Horowitz.

Сайт: https://www.joinhonor.com/

Eero

Стабільний Wi-Fi

Eero

Що може бути гіршим за сигнал Wi-Fi, який постійно переривається? Прилади Eero призначені для вирішення цієї проблеми. Вони мають вигляд маленьких коробочок білого кольору, що використовують з’єднання Bluetooth та змішаний трафік для роздачі Wi-Fi вдома. Зі слів розробника, необхідно три девайси. Один підключається до модема, інші – в розетку, зв'язок між ними здійснюється по внутрішньому радіозв’язку. Гаджет можна попередньо замовити за ціною 199 доларів за штуку, три обійдуться вам в 499 доларів. А в масовому продажі його можна буде знайти у лютому майбутнього року.

Фінансування: Eero зібрав більше $40 млн від AME Cloud Ventures, Initialized Capital, Great Oaks Venture Capital, Homebrew, Menlo Ventures, First Round, Playground Global, Redpoint Ventures та Shasta Venture.

Сайт: https://www.eero.com/

Even

Надає фінансову підтримку до зарплати

Even

Додаток Even розрахований на людей з низькою зарплатнею та нерівномірними джерелами прибутку або погодинною платнею. Сервіс допомагає пережити час до зарплати.

Основна частина IT-сервісів з Кремнієвої долини призначена для застосування заможними людьми. Even, навпаки, використовується тими, у кого погана кредитна історія. Сервіс дає у борг, щоб людина могла прожити у безгрошові дні. Сплачується фіксована сума. За $5 на тиждень на рахунок приходить встановлена сума незалежно від робочих годин. Додаток має функції автоматичного планування бюджету та можливість заблокувати виплати, якщо коштів практично не залишилось.

Фінансування: $1,5 млн від Ендрю Кортіна, Джо Зімера, Red Swan Ventures, Slow Ventures, Сема Лесіна, Адама Ротенберга, Девіда Тіша, Л. Мішель Уілсона, Майка Крайгера, Кевіна Сістрома, Homebrew, Кейта Рабуа.

Сайт: https://whatiseven.com/

Jet.com              

Популярний eCommerce-стартап, головний конкурент Amazon

Jet.com

Jet.com запущений у якості тестової версії. Спонсором став масштабний китайський торгівельний онлайн-майданчик Alibaba, який залучив 10000 «інсайдерів». Автором платформи є екс-директор Quidsi Марк Лор. Усі розробки велися таємно, щоб зрештою випустити такий майданчик для електронної торгівлі, котрий перевершить Amazon. Компанія збирається встановити ціни на товари, нижчі на 10-15%, ніж у гіганта онлайн-торгівлі. Спершу ресурс Jet потребував користувальницький внесок $50, але швидко скасував його.

Фінансування: $225 млн від David Spector, Primary Venture Partners, Mentor Tech Ventures, Bain Capital Ventures, Accel Partners, New Enterprise Associates, Silicon Valley Bank, Western Technology Investment, Citi Ventures, Thrive Capital, Temasek Holdings, Norwest Venture Partners, Google Ventures, Goldman Sachs, General Catalyst Partners, Coatue Management, Alibaba.

Сайт: https://jet.com/

Meerkat

Сервіс онлайн-трансляцій

Meerkat

Ця лайфстрім-платформа викликала шквал захоплення на фестивалі SXSW. Розробка синхронізована з Twitter. Можливості сервісу – транслювати та розшарювати відео в режимі реального часу. Ледь сервіс запустився, як став популярним серед користувачів Product Hunt. Кіно- та медіафестиваль SXSW закріпив успіх додатка. Зараз Meerkat використовують 300 000 людей.

Спочатку Twitter віддавала перевагу цьому сервісу, але після купівлі Periscope, про який йшла мова вище, соціальна мережа обмежила доступ Meerkat. На думку користувачів, обидва додатки однаково популярні та добре підходять для використання.

Фінансування: $18,2 млн від Raine Ventures, CAA Ventures, Vayner/RSE, WME, Chad Hurley, David Tisch, Ooga Labs, Aleph, Entree Capital, DreamIt Ventures, Gigi Levy, Ron Gura, Eyal Gura, PLUS Ventures, Jared Leto, Universal Music Group, Broadway Video Ventures, Comcast Ventures, Sherpa Share, Vaizra Investments, Slow Ventures, Kevin Colleran, Soma Capital, Greylock Partners.

Сайт: http://meerkatapp.co/

«21»

Таємний стартап, котрий дозволяє заробляти біткоїни за допомогою телефону

«21»

«21» – не новинка, просто весь час він працював таємно, а розкрився тому, що збирається випускати BitShare chip – вбудовані чіпи для отримання біткоїнів через смартфон. Біткоїнами можна оплатити послуги, створити постійний потік криптовалюти на базі транзакцій. Для Інтернету речей та електронної торгівлі – це значна подія. Замість використання більшості рахунків їх об’єднання у єдиний сервіс дозволить оплачувати витрати через хмарний сервіс.

Фінансування: $121,1 млн від Winklevoss Capital, Pantera Capital, Peter Thiel, Qualcomm Ventures, Data Collective, Khosla Ventures, Yuan Capital, RRE Ventures, Andreessen Horowitz.

Сайт: https://21.co/

Convoy

Uber для транспортування вантажу

Convoy

Поки Uber готується завоювати світ своїми логістичними послугами, стартапи починають завойовувати ще не зайняті сфери, одна з них – вантажоперевезення. Компанія із Сієтла здатна розшукати автомобіль без посередників, враховуючи різновид вантажу, його об’єм, необхідні інструменти та вартість. Вона схожа на Uber і своєю регіональною орієнтацією, щоб водії займалися міськими перевезеннями та встигали повернутися додому до вечора.

Фінансування: $2,5 млн від засновника Amazon Джефа Безоса, Марка Беніофа із Salesforce, Дрю Х’юстона із Dropbox, засновника eBay П’ера Омідіара, екс-президента Starbucks Ховарда Бехара.

Сайт: https://convoy.com/

Diamond Foundry

Виростить діамант за два тижні 

Diamond Foundry

Офіційно стартап працює з листопада. Розробники запевняють, що за 2 тижні у своїй лабораторії вони виростять сотні дорогоцінних каменів у 9 карат. На створення технології знадобилось 3 роки. Для виготовлення чистих та несинтетичних дорогоцінностей використовують плазму, прикріплену до тонких крупинок справжніх діамантів. Атоми утворюють шари та формують новий камінь.

Фінансування: менше $100 млн. Diamond Foundry закрила три раунди фінансування від окремих бізнес-янголів, включаючи Леонардо Ді Капріо, Евана Вільямса, Марка Прициуса, Елісон Пінциус, Андреаса Бехтолшейма, Ендрю МакКолума, Оуена ван Ната, Марка Беніофа, Марка Голдштейна, Девіда Спектора, Джефа Скола, Скота Баністера, Vast Ventures, Caspian VC Partners та багатьох інших.

Сайт: https://www.diamondfoundry.com/

Nebia

Розумний душ

Nebia

Розробка отримала фінансування від Тіма Кука та ще декількох великих вкладників ще до свого офіційного виходу. На платформі Kickstarter вона зібрала більше $3 млн та потрапила у 20 найбільш профінансованих проектів. Розробка, котра викликала захват у Кремнієвій долині, здатна заощадити воду завдяки автоматизації під натиском – пари стає більше, вона ширше розповсюджується.

Фінансування: більше $3 млн від бекерів з Kickstarter.

Сайт: https://nebia.com/

Gigster

Сервіс для професійних програмістів

Gigster

На створення компанії знадобилося два роки, а запущено сервіс влітку. Він підбирає команду фахівців для виконання робіт. Клієнт складає пропозицію англійською, сервіс аналізує її та пропонує для виконання найкращу команду, у складі якої – програмісти, продукт-менеджери та дизайнери. Програма форматує дані у стандартну пропозицію та встановлює ціну.

Фінансування: $10 млн у першому раунді.

Сайт: https://gigster.com/

С Color Genomics

Доступне тестування генетичних захворювань

С Color Genomics

Авторами проекту виступили ветерани Twitter. Їх пропозиція полягає у перевірці себе на наявність генів раку BRCA1 та BRCA2. Вартість обстеження – 249 доларів. Компанія Visa стала спонсором розробки на 50-100%, а співробітникам компанії була надана можливість протестуватися першими.

Фінансування: $30 млн.

Сайт: https://getcolor.com/

Wrapify

Реклама на автомобілі

Wrapify

Wrapify дозволяє власникам машин заробити гроші, рекламуючи брендову продукцію. Рекламодавці надають кошти за розміщення їх лого на чужому авто, додаток Wrapify слідкує за відстанню, яку долає автомобіль. Стартап запустили у Сан-Дієго, він вже встиг розрекламувати товари TriNet та Petco.

Фінансування: невідомо.

Сайт: http://www.wrapify.com/

Beeswax

Купити рекламу по-новому

Beeswax

Beeswax, запущений екс-фахівцями Google, пропонує bidder-as-service-ідею. Ця технологія, котра надає можливість бренду та рекламним агентствам контролювати ставки на аукціоні, використовує хмарні технології. Додаток проводить автоматичні торги на купівлю реклами в Інтернеті. Витрати та час значно скорочуються, оскільки операції виконуються під час завантаження веб-сторінки.

Фінансування: невідомо.

Серед інвесторів — RRE, Revel Partners, Highland Capital, та SV Angel. Серед бізнес-янголів — більшість великих імен ветеранів IT-реклами, один з них— екс-директор Double Click Девід Розенблат, директор LiveRamp Орен Хофман, CEO Media Math Джо Завадск та екс-директор MoPub Джим Пейн.

Сайт: http://www.beeswax.com/

Sourcepoint

Проти блокування рекламного контенту

Sourcepoint

Sourcepoint переймається тим, якою загрозою для рекламодавців стало блокування рекламних оголошень. Компанія дає можливість обрати метод показу реклами для користувачів на сайтах у сервісах, де встановлено блокувальник. За вибором можна обійти блокер, висвітити банер з попередженням та проханням не відключати рекламу, оскільки таким чином оплачується контент, що проглядається, або продивитись рекламу будь-яким зручним способом. Також сайт може вимагати від користувача оформлення платної підписки.

Фінансування: $10 млн.

Серед інвесторів — Spark Capital, Foundry Group, Greycroft та Accel Partners Europe, а також виконавчі директори у галузі реклами та IT: Майкл Баретз Millennial Media, Джо Завадск із Mediamath, директор Moat Джонах Гудхартта CEO LiveIntent Мет Кайзер.

Сайт: http://sourcepoint.com/

Cohesity

Зберігає дані по-новому

Cohesity

Cohesity діє від початку червня та був щедро інвестований провідними фондами Кремнієвої долини. Автор проекту – колишній працівник Google та один із засновників Nutanix, також добре профінансованого стартапу.

Невикористані файли та резервні копії займають багато місця та не застосовуються щоденно, але видалити їх не можна, адже вони надзвичайно важливі. Сервіс пропонує зламати код, щоб змінити спосіб збереження даних.

Фінансування: $70 млн від Sequoia, ARTIS Ventures, Qualcomm Ventures, Accel Partners, Battery Ventures, Google Ventures таTrinity Ventures.

Сайт: http://www.cohesity.com/

 

За матеріалами businessinsider.com

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top