13 годин – і будинок готовий!

03 Травня 1713 годин – і будинок готовий!

13 годин – і будинок готовий!

Команда вчених з Массачусетського технологічного інституту спроектувала робота, який друкує житло з підручних матеріалів. Невдовзі такі машини створюватимуть навіть високі будівлі.

Особливо корисними ці роботи стануть у процесі колонізації інших планет. Друкуючи будівлі, вони готуватимуть інфраструктуру чужого світу до прибуття екіпажу з Землі.

Зараз робот перебуває на стадії розробки. Проте, вже є перші результати: він збудував житло розмірами 3,7 м у висоту та 14,6 м в діаметрі. Будівництво тривало 13 годин. До слова, робот надрукував купол з піни. Якби була необхідність звести справжній будинок, він збудував би купол з бетону.

Структура робота складається з довгої автоматизованої «руки», рухи якої координує гусенична платформа. Спершу він працював лише на дизельному двигуні, трохи згодом – і від сонячних панелей, які до нього додали. Є можливість також під'єднати необхідні інженерні деталі: апарат для зварювання, пістолет з піною та інше.

Особливість такого робота полягає у його здатності шукати матеріали для будівництва безпосередньо на майданчику. Скажімо, навіть пісок, лід або сіно. Завдяки цій властивості його мають намір використовувати для будівництва на інших планетах.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top