10 гаджетів, що нас розчарували

21 Червень 1610 гаджетів, що нас розчарували

10 гаджетів, що нас розчарували

Що стається, коли розробникам не вдається створити гаджет мрії? Він потрапляє до списку найневдаліших продуктів в історії. Ось 10 з них.

Підводна маска

10 гаджетів, що нас розчарували - 1

Всі, хто любить пірнати, давно мріяли про маску, в якій можна було б дихати під водою. Фірма Triton створила гаджет, з яким занурюєшся на 45 хвилин. Він фільтрує воду та постачає всередину кисень. Ще на масці є додаткові кисневі балони. Максимальна глибина занурення – 4,5 метрів. Батарею треба перезаряджати після кожного запливу. 

Вчені-океанологи розповіли, як це працює насправді. Пропускної здатності маски не вистачить, щоб відфільтрувати достатню кількість води для знаходження під водою 45 хвилин. Дихати допомагають балони, і то лише трохи більше 10 хвилин.

Довершений смарт-годинник

10 гаджетів, що нас розчарували - 2

Розумний годинник Kreyos Meteor обіцяв стежити за сном, фізичною активністю, розпізнавати жести при батареї, що працює протягом тижня.

Насправді без з'єднання зі смартфоном годинник не здатен виконати жодної з цих функцій, він не водостійкий, а ззовні відрізняється від обіцяного. Виробник звинуватив розробника Viewcooper, яка випустила гаджет, і почав блокувати користувачів, що залишали негативні відгуки.

Лазерна бритва

10 гаджетів, що нас розчарували - 3

Морган Густавссон понад 30 років виношував ідею створення лазерної бритви. Виріб усував би темне та світле волосся, працював би за принципом лазерної епіляції, з імпульсним світлом, а замість леза мало б бути оптичне волокно.

За правилами Kickstarter, компанія повинна мати робочий прототип.

Коли бритву показали, виявилось, що протягом хвилини вона майже нічого не видалила. А у журналіста, що тестував пристрій, порвалися дві нитки.

Чому не виготовили прототип пристрою вартістю у 4 тисячі доларів, не зрозуміло, адже на Indiegogo вдалося зібрати для цього достатню суму.

Рамка з фото Instagram

10 гаджетів, що нас розчарували - 4

Рамка, що мала б стояти на столі, показувати профіль і фотографії з Instagram.

Випуск розпочали пізно, Instagram замінив API, потреба в рамках зникла. До того ж дисплей був теж неякісним: нечітким та з бліками.

Міні-коптер

10 гаджетів, що нас розчарували - 5

Міні-дрон Zano розміром з долоню мав би літати та робити високоякісні знімки. Під час тестування з'ясувалося, що час польоту лише 5 хвилин замість обіцяних 15. Він не слідував за користувачем, а фотографії виявилися поганої якості. Компанію ліквідували.

Приставка для android-ігор

10 гаджетів, що нас розчарували - 6

Приставка Ouya обіцяла здійснити революцію. З нею можна було б грати в ігри для Android на телевізійному моніторі. Але кнопки на гаджеті натискалися погано, проглядалися чужорідні елементи Android. Не врятували ні грошовий фонд, ані 10 мільйонів доларів від Alibaba. Компанію викупила Razer.

Корпус з алюмінію на айфон

10 гаджетів, що нас розчарували - 7

Рамка i+Case мала забезпечувати захист від ударів. Насправді через алюмінієву рамку не проходив сигнал.

Крихітна консоль

10 гаджетів, що нас розчарували - 8

Мініатюрна портативна консоль, що під'єднується до телевізора для android-ігор.

Користуватися консоллю виявилося неможливо через погану якість збірки та бідний асортимент ігор, треба було оплачувати навіть безкоштовні ігри. Крім того, контролер самостійно регулював налаштування меню, гучності та ін.

Розумний перстень

10 гаджетів, що нас розчарували - 9

Smarty Ring міг би замінити розумний годинник. Пристрій приймав би дзвінки, відображав повідомлення та ін.

Розробникам не вдалося зібрати перстень. Масивні вироби відрізнялись від концепт-артів. Smarty Ring так і не випустили.

Е-ink-екран для годинників

10 гаджетів, що нас розчарували - 10

Дисплей цього годинника використовував електронні чорнила, а тонкий корпус з нержавійки не мав би перевищувати 0,8 міліметра. Спочатку годинник вийшов більшим за 1 мм. Його випустили, але кількість більша частина продукції не працювала. У розробників закінчились гроші, і проект закрили.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top