10 цікавих IOT-винаходів українських стартаперів

27 Квітня 1610 цікавих IOT-винаходів українських стартаперів

10 цікавих IOT-винаходів українських стартаперів

Успішний проект Petcube показав, що з камери та звичайного кубика можна створити цікавий продукт, який приверне увагу інвесторів. Тепер гаджет для тварин став еталоном для українських стартаперів – винахідників пристроїв для сфери Інтернету речей.

10 гаджетів для IoT від українських винахідників

1. Senstone – розумна жіноча прикраса, яка розуміє команди власниці та може перетворювати голосове повідомлення на текст з високою точністю. Пристрій також відтворює різноманітні повідомлення, нагадує про події та здатен записувати розмови близько 30 хвилин.

2. Hideez – гаджет для захисту персональних даних в Інтернеті. Здатен зберігати безліч паролів і вводити їх в мобільні гаджети щойно власник наближається до них на визначену відстань. Якщо користувач віддаляється від ноутбука чи смартфона, вони автоматично блокуються.

3. Mevics – винахід нагадує про необхідність тримати спину рівно. Пристрій кріпиться до одягу власника, синхронізується через Bluetooth з мобільним гаджетом, і щойно користувач сутулиться, девайс починає вібрувати.

4. Open World – унікальний навігатор для людей, що мають проблеми з зором. Розробники інновації планують розмістити маячки, що під'єднуються до смартфона через Bluetooth, на транспорті та різних об'єктах інфраструктури. Користувач має встановити на мобільний гаджет спеціальний додаток. Потрапляючи до зони дії маячка, він дізнається, які об'єкти розташовані в цьому просторі.    

5. FORCEemotion – розумний переносний пристрій слідкує за фізичним станом користувача, вимірює серцевий ритм й інші важливі параметри. Браслет призначений насамперед для людей похилого віку. Він нагадує про необхідність прийняти ліки, а також надсилає повідомлення на смартфони родичів у разі, якщо показники здоров'я відхилилися від норми.

6. DiGi 24 – функціональна система дозволяє дистанційно керувати розумним будинком. Вона допомагає дбайливо витрачати корисні ресурси, а також повідомляє користувача про будь-яку небезпеку, яка загрожує житлу. DiGi 24 має стандартний набір датчиків, розумні розетки, перехідники для лампочки та контролер всієї системи.

7. Branto – система розумного будинку слідкує за всім, що відбувається в ньому, в режимі реального часу. Окрім вбудованої камери, мультимедійний комплекс має динамік для програвання музики та здатен під'єднуватися до Інтернету через сигнал Wi-Fi.

8. Helko – смарт-гантеля, яку винайшли столичні школярі. Розумна система під'єднується до гантелей або штанги, відмічає кількість здійснених підходів, а також вираховує оптимальне навантаження для ефективного досягнення поставлених цілей.

9. Ecois.me – система розумного будинку допомагає оптимально використовувати електроенергію та слідкує за безпекою – інформує користувача, якщо він забуває вимкнути праску чи інші електроприлади.

10. SKBX – система для створення домашнього хмарного сервісу на 4 терабайти. Оскільки винахід автоматично реєструє доменне ім'я, користувач має доступ до персонального та захищеного сховища інформації в Інтернеті.

По матеріалам: biz.liga.net

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top