10 інноваційних відкриттів, які здивують світ

17 Березня 1710 інноваційних відкриттів, які здивують світ

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ

Видання Technology Review опублікувало перелік унікальних інноваційних технологій на найближчі роки.

Він складається з десяти інновацій, які найбільше вплинуть на розвиток економіки, політики, медицини та культури людства.

Відновлення паралізованих частин тіла

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 1

Вчені Політехнічної школи Лозанни розробляють систему фізичного відновлення тіла людини після паралічу. Нейробіологи створили «невральний шунт», електроди якого поміщають до головного та спинного мозку пацієнта, а також до паралізованої частини тіла. Головний мозок подає сигнал кінцівці, пацієнт силою думки починає нею рухати. У майбутньому вчені мають намір задіювати цю технологію для відновлення зору та пам'яті.

Автономні вантажні автомобілі

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 2

Американська компанія Otto тестує технологію, завдяки якій вантажівки колонами вирушатимуть у рейс автономно. Така система заощаджує пальне та обіцяє високу вірогідність зменшення кількості ДТП. Для тестувань обрали вантажівки компанії Volvo. Відеокамери, радари, лазерні локатори і комп'ютер - склад обладнання автомобілів, який забезпечує автономне управління транспортними засобами.

Обличчя – новий вид перепустки

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 3

Пекінська компанія Face ++ займається розробками в галузі технологій розпізнавання особи з метою спрощення процесу обслуговування людей і безпеки. Спеціалізована програма сканує обличчя за 83 точками для максимально точного розпізнавання. Цю систему вже задіюють через додатки для смартфонів Alipay та Didi. В Alipay переказують кошти, підтверджуючи операції власним обличчям, а Didi використовують для перевірки особи водія таксі.

Унікальні квазічастинки

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 4

Вчені Делфтського технічного університету розробляють квантові комп'ютери, головними деталями яких є унікальні квазічастинки. Такі комп'ютери здатні здійснити революцію в галузях криптографічного захисту, фармацевтики та ШІ. Випуск таких квантових комп'ютерів можливий за 2-5 років.

Новий вид зображення

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 5

Сьогодні вже є можливість придбати фото- та відеодевайси, які роблять сферичні знімки. На такому зображенні глядач перебуває в центрі, а користувач має змогу розглядати з кожного боку, щоб отримати ширше уявлення від побаченого. Середня вартість гаджета – 500-600 доларів.

Ефективні термоелементи

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 6

Вчені MIT розробили термоелементи з високим рівнем ефективності зі стандартних сонячних панелей і фотоелементів. Вони переробляють енергію сонця на тепло, а згодом на світло, але в межах того спектру, який використовують фотоелементи.

Прості фотоелементи здатні перетворити лише 32% сонячної енергії, в той час як термоелементи – удвічі більше.

Генотерапія – вид лікування майбутнього

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 7

Останнім часом генотерапія – це єдиний метод лікування таких рідкісних спадкових генетичних хвороб, як прогресуюча сліпота чи важка форма комбінованого імунодефіциту. Зараз вчені розробляють терапію на генному рівні, щоб лікувати людей від гемофілії та буллезного епідермолізу. Як це працює? До клітин людини вірусом заносять новий генетичний матеріал.

Атлас з клітин тіла людини

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 8

Вчені розробляють проект мегакаталогу клітин людського організму. Для кожної клітини створюють індекс і молекулярний підпис. Такий «клітинний атлас» покаже, з яких дрібних деталей складається людське тіло. Це прискорить розвиток фармацевтики.

Ботнет речей

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 9

Мережі з автономними програмами чи ботнети використовують хакери для здійснення DDoS-атак. Мережа, яка складається з електронних гаджетів з виходом в Інтернет під назвою Інтернет речей, з'явилася зовсім нещодавно. Хакери користуються нею для створення ботнетів, які складаються з тисяч незахищених побутових девайсів.

Комп`ютерне навчання

10 інноваційних відкриттів, які здивують світ - 10

Процес, коли комп'ютер експериментує та використовує результати експериментів для пошуку шляхів вирішення наступних завдань, зветься «навчанням з підкріпленням».

Адже, за фактом, комп'ютери навчаються так само, як і люди – через спроби та помилки.

Таку технологію задіюють з метою безпеки руху автономних машин. Тепер її мають намір залучати в інших галузях діяльності.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top