Японські поліцейські робитимуть 3D-фотографії підозрюваних

05 Лютого 16Японські поліцейські робитимуть 3D-фотографії підозрюваних

Японські поліцейські робитимуть 3D-фотографії підозрюваних

Токійська поліція вирішила проводити впізнання злочинців за допомогою 3D-фотографії. Метод розпізнавання осіб шляхом сканування зображень або відеосигналів з наступним виділенням обличчя стає дедалі популярнішим, а японські поліцейські застосовують його щораз частіше. Зображення потім порівнюють з матеріалами бази даних. Фахівці департаменту токійської поліції планують робити повноцінні 3D-фотографії підозрюваних вже у квітні.

Вони вважають, що об'ємне фото прискорить процес впізнання з камер спостереження. Бейсболки чи інші головні убори не завадять цьому.

На 102 поліцейських дільницях встановлять 3D-камери. Для зліпків облич створять базу даних центрального поліцейського департаменту. Завдяки швидкому впізнанню кількість арештів має зрости.

Щоб створити 3D-моделі, обличчя знімають з трьох боків. Готове фото можна обертати, підбираючи відповідний кут і порівнюючи з записом на камері.

Новина викликає невдоволення юристів з питань прав людини, які раніше вже висловлювали побоювання щодо встановлення камер спостереження по всьому місту.

 

За матеріалами: hi-news.ru

 

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top