В Ісландії винайшли пляшку з водоростей

30 Березня 16В Ісландії винайшли пляшку з водоростей

В Ісландії винайшли пляшку з водоростей

З метою вирішення проблеми екологічного забруднення Землі пластиком вирішили використовувати водорості. А точніше суміш з них – агар.

Засмічення пластиковими пляшками – серйозна проблема. Пластик використовують у великих кількостях. Його викидають, а на його розпад піде кілька сотень років.

Тому дизайнер Арі Йонсон з Ісландії, використавши водорості, створив пляшку, яка здатна розкладатися біологічним шляхом.

Властивості агару відкрив японський власник готелю, помітивши, як за ніч речовина набула гелевої структури. В сучасних дослідженнях його застосовують для поділу молекул.

Йонсон змішав агар у вигляді порошку з водою. Суміш нагрів і помістив у контейнер, наповнений дуже холодною водою, де вона набула форми пляшки. Ємність залишається незмінною, доки вона чимось заповнена, а коли стає порожньою, швидко руйнується.

Йонсон вважає це чудовою альтернативою пластику. Для тих, хто полюбляє смак водоростей, пропонує навіть з'їсти спорожнілу тару, нагадуючи, що агар повсякчас вживають вегетаріанці та вегани в якості харчової добавки.

Пiдписатися

Останні новини ринку інновацій

Інші новини

scroll to top